Aszalt szilvás torta... |
... az én drága anyukám tegnap ünnepelte az 56. születésnapját,
neki készült ez a torta. Isten éltessen anyukám!
neki készült ez a torta. Isten éltessen anyukám!
Hozzávalók:
- 150 g finomra darált dió
- 150 g finomra darált mandula
- 2 tk. szódabikarbóna
- 2 tk. őrölt fahéj
- 200 g aszalt szilva, apróra vágva
- 6 tojás, szétválasztva
- 150 g nyírfacukor
- nagy csipet Himalája só
- 1 tk. citromlé
- 1 ek. tápióka liszt
a tálaláshoz:
- kis üveg fahéjas szilvalekvár, cukormentes
- paleo csokoládé szósz vagy 10 dkg olvasztott étcsokoládé (min. 85%)
- pirított, durvára vágott dió
Elkészítése:
A tojások fehérjét a csipet sóval és a citromlével kemény habbá verem, az utolsó 1,5 percben dolgozom hozzá a tápióka lisztet. A 6 tojás sárgáját a cukorral fehéredésig keverem. Beledolgozok 1 ek. habot, majd az előzőleg összekevert száraz hozzávalókat, az aszalt szilvát, végül a maradék tojásfehérje habot. Kókuszolajjal kikent 23 cm-es formában tűpróbái sütöm, 170°C-on. Ha kihűlt a tészta, a tetejére bőven kenek szilvalekvárt, megszórom durvára vágott dióval, és meglocsolom csokoládéval. 10 szem félretett aszalt szilvával díszítem.*
* a tésztát, ha valaki nem olyan lusta, mint én, félbe vághatja,
és oda töltheti be a a fél üveg szilvalekvárt, a másik felét pedig a torta tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése