Egyéb érdekességek...rólam

2013. október 23., szerda

Roston sült lazac brokkoli csírával...


Roston sült lazac brokkoli csírával...





Az elkövetkezendő egy hónapban teszek egy kis kitérőt a paleo-ketogén étrend irányába. Ez persze nem jelenti azt, hogy csak ketogén receptek lesznek, mert a tesóm továbbra is "hagyományos" paleo ételeket eszik, ezért neki - hétvégenként - ki kell találnom újabb és újabb finomságokat. Süti is lesz...természetesen. :-D


A képen látható étel 5, igen, kereken 5 perc alatt készült el, és nem igényel különösebb főzési tudományt. Tudom, hogy a lazac nem egy olcsó hal, ezért bármilyen más tengeri hallal is nyugodtan helyettesíthető, például tőkehallal, fogassal. 

A lazacot sózom, borsozom, és alaposan megszórom provence-i fűszerkeverékkel*. Kókuszolajon mindkét oldalát pirosra sütöm, ügyelve arra, hogy a közepe rózsaszín maradjon. Három rész extra szűz olívaolajat, egy rész frissen facsart citromlevet, sóval, borssal - salátaöntet shaker-ben összerázok. A brokkoli csírát (az Intersparban vettem, ha valaki megkérdezné) halmozok a tányéromra, ráfektetem a megsült lazac szeleteket, végül meglocsolom a dresszinggel. 



Pazar! Jó étvágyat hozzá!   




* a provence-i fűszerkeverékhez az alábbi szárított fűszereket használom: rozmaring, kakukkfű, borsikafű, bazsalikom, tárkony. Ha valaki nem akar pepecselni otthon, akkor a Kotányi fűszerkeverékét ajánlom annyi megjegyzéssel, hogy a zacskóra ráírták, hogy nem paleo üzemben készült...a hosszú felsorolást mellőzöm. Érdemesebb szerintem saját kezűleg elkészíteni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése