A kedvenc csokoládétortám gránátalmával 1. |
... május óta minden hónap 18. napján valami finomsággal ünneplem meg az "új életem" kezdetét,
...mert cukor, glutén-, és laktóz intoleranciával élni
nem könnyű.
... de, ahogy az elmúlt hónapok receptjein is látszik, nem lehetetlen... sőt...
ez az életmód /és nem aktuális divatfogyókúra,
ahogy sokan állítják/ az életembe gyógyulást hozott...
... szeptember 18.-án ez volt az ünnepi tortám, amit azóta már
néhányszor, így ma is, újra sütöttem...fogadjátok szeretettel.
... remélem nektek is ízleni fog?!
Hozzávalók:
- 200 g étcsokoládé pl. Lindt
- 1 ek. kókuszolaj
- 120 g nyírfacukor
- 5 közepes méretű tojás, szétválasztva
- 300 g finomra őrölt mandula
- 1 ek. nyílgyökérliszt (opcionális)
- nagy csipet Himalája só
- 1 púpozott tk. szódabikarbóna
- 2 tk. instant kávé pl. Tchibo
a tálaláshoz:
- jó minőségű, cukrozatlan kakaópor
- 2 db gránátalma
A kedvenc csokoládétortám gránátalmával 2. |
Elkészítése:
A csokoládét a kókuszolajjal együtt felolvasztom. A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verem. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverem. Hozzáadom az olvasztott, langyosra hűtött csokoládét, az instant kávét, a szódabikarbónával elkevert száraz összetevőket. A masszát sütőpapírral kibélelt 18 cm-es tortaformába öntöm, majd 170°C-os sütőben tűpróbáig sütöm. Én azt szeretem, ha lágy marad a belseje. Kakaóporral meghintve és rubinvörös gránátalma gyöngyökkel tálalom.
A kedvenc csokoládétortám gránátalmával 3. |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése