Egyéb érdekességek...rólam

2013. október 6., vasárnap

A kedvenc csokoládétortám gránátalmával...




A kedvenc csokoládétortám gránátalmával 1.



 ... május óta minden hónap 18. napján valami finomsággal ünneplem meg az "új életem" kezdetét, 
...mert cukor, glutén-, és laktóz intoleranciával élni 
nem könnyű. 
... de, ahogy az elmúlt hónapok receptjein is látszik, nem lehetetlen... sőt... 
ez az életmód /és nem aktuális divatfogyókúra,
ahogy sokan állítják/ az életembe gyógyulást hozott...



... szeptember 18.-án ez volt az ünnepi tortám, amit azóta már 
néhányszor, így ma is, újra sütöttem...fogadjátok szeretettel.

 ... remélem nektek is ízleni fog?!



Hozzávalók:


  • 200 g étcsokoládé pl. Lindt
  • 1 ek. kókuszolaj
  • 120 g nyírfacukor
  • 5 közepes méretű tojás, szétválasztva
  • 300 g finomra őrölt mandula
  • 1 ek. nyílgyökérliszt (opcionális)
  • nagy csipet Himalája só
  • 1 púpozott tk. szódabikarbóna
  • 2 tk. instant kávé pl. Tchibo



a tálaláshoz:



  • jó minőségű, cukrozatlan kakaópor
  • 2 db gránátalma




A kedvenc csokoládétortám gránátalmával 2.



Elkészítése:



A csokoládét a kókuszolajjal együtt felolvasztom. A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verem. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverem. Hozzáadom az olvasztott, langyosra hűtött csokoládét, az instant kávét, a szódabikarbónával elkevert száraz összetevőket. A masszát sütőpapírral kibélelt 18 cm-es tortaformába öntöm, majd 170°C-os sütőben tűpróbáig sütöm. Én azt szeretem, ha lágy marad a belseje. Kakaóporral meghintve és rubinvörös gránátalma gyöngyökkel tálalom.




A kedvenc csokoládétortám gránátalmával 3.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése