Máktorta fűszeres, vörösboros meggyel... |
... 5. hónap paleo és az 5. szülinapi torta.
... ugye, mennyire sanyargatom magam???
Hozzávalók:
a tésztához:
- 250 g darált mák
- 120 g nyírfacukor
- 1 ek. kókuszliszt
- 50 g kókuszolaj
- 7 tojás, szétválasztva
- nagy csipet Himalája só
- 1 kk. őrölt fahéj
- 1 citrom reszelt héja
a fűszeres, vörösboros meggyhez:
- 350 g magozott meggy, lecsepegtetve
- 2 dl félszáraz vörösbor
- 2 ek. tápióka liszt
- ízlés szerint őrölt fahéj
- ízlés szerint cayenne bors*
* lemon curddel is mennyei!
2013. október 20. |
Elkészítése:
A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verem. A nyírfacukrot a tojások sárgájával fehéredésig keverem, belecsorgatom a kókuszolajat és 5 percig tovább keverem. Hozzáadom a mákkal, a kókuszliszttel elkevert fahéjat, végül nagyon óvatosan a tojásfehérje habot és a citrom reszelt héját. A masszát 23 cm-es szilikon tortaformába öntöm. 180°C-on tűpróbáig sütöm. A bort felét elkeverem a tápióka liszttel. A maradék bort a fűszerekkel és a meggyel felforralom. Hozzáadom a maradék bort, majd az egészet besűrítem, kihűtöm. A tésztát félbevágom és beletöltöm a meggyes tölteléket, vagy csak rusztikusan a torta tetejére halmozom. Csokoládé szósszal tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése