Egyéb érdekességek...rólam

2013. október 20., vasárnap

Máktorta fűszeres, vörösboros meggyel...


Máktorta fűszeres, vörösboros meggyel...





... 5. hónap paleo és az 5. szülinapi torta.

... ugye, mennyire sanyargatom magam???







Hozzávalók:


a tésztához:



  • 250 g darált mák
  • 120 g nyírfacukor
  • 1 ek. kókuszliszt
  • 50 g kókuszolaj
  • 7 tojás, szétválasztva
  • nagy csipet Himalája só
  • 1 kk. őrölt fahéj
  • 1 citrom reszelt héja



a fűszeres, vörösboros meggyhez:



  • 350 g magozott meggy, lecsepegtetve
  • 2 dl félszáraz vörösbor 
  • 2 ek. tápióka liszt
  • ízlés szerint őrölt fahéj
  • ízlés szerint cayenne bors*


* lemon curddel is mennyei!



2013. október 20.



Elkészítése:




A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verem. A nyírfacukrot a tojások sárgájával fehéredésig keverem, belecsorgatom a kókuszolajat és 5 percig tovább keverem. Hozzáadom a mákkal, a kókuszliszttel elkevert fahéjat, végül nagyon óvatosan a tojásfehérje habot és a citrom reszelt héját. A masszát 23 cm-es szilikon tortaformába öntöm. 180°C-on tűpróbáig sütöm. A bort felét elkeverem a tápióka liszttel. A maradék bort a fűszerekkel és a meggyel felforralom. Hozzáadom a maradék bort, majd az egészet besűrítem, kihűtöm. A tésztát félbevágom és beletöltöm a meggyes tölteléket, vagy csak rusztikusan a torta tetejére halmozom. Csokoládé szósszal tálalom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése