Múltkor, amikor a Nigella-féle diós brownie-t készítettem, Gasztromániákus Ildy bloggertársnőmnek megígértem, hogy sütök még a Hogyan váljunk házi istennőkké c. süteményes könyvéből ezt-azt. Neki szeretnék most ezzel a felfújttal kedveskedni. :))))
Amúgy pedig ez a nyalánkság rettentően finom, érdemes kipróbálni!!!
Hozzávalók:
- 3-4 szikkadt csokis croissant (pain au chocolat)
- 1/2 l tej
- 1/2 l zsírdús tejszín
- 3 ek. finom szemű kristálycukor
- 1 nagy tojás
- 4 nagy tojás sárgája
- 1/2 tk vanília-kivonat
- kb. 1 1/2 l-es tűzálló tál
Elkészítése
1. Melegítsük elő a sütőt 160 °C-ra (gázsütőnél 3-as fokozat).
2. Vajazzuk ki a tűálló tálat, majd szeleteljük fel a pain au chocolat-kat, és rendezzük el a tál aljában.
3. Öntsük a tejet és a tejszínt egy fazékba, és melegítsük csaknem forrásig.
4. Egy nagyobb, széles szájú mérőkancsóban verjük fel a tojást és a tojássárgájákat a cukorral.
5. Amikor a tejes tejszín már majdnem forr - folyamatos keverés mellett - öntsük hozzá a cukros tojást.
6. Adjuk hozzá a vaníliát, majd öntsük az egészet a pain au chocolat-szeletekre, s hagyjuk ázni kb. 10 percig.
7. Ezután tegyük a tálat az előmelegített sütőbe, és süssük kb. 45 percig, amíg a felfújt lányan megköt.
Megjegyzés: 6 személynek elegendő.
ÁÁÁÁ mesés nagyon guszta
VálaszTörlésEnnek még a látványa is felér a közösség elleni izgatás alapos gyanújával! :-)))))))
VálaszTörlésBianka! Nagyon köszi! :)))
VálaszTörlésGabojsza! Nagyon tuti a megjegyzésed! Lájkolom! Képzeld, nemrég forgattam a Btk.-t ennél a résznél. :))
Remélem a tisztelt bíróság nem ítél majd letöltendő szabadságvesztésre?! :DDDDD
Ójajajjj!:)) Ez gyönyörűséges! Na jó, eltekintek a fekete ponttól! Kösziköszi!!:))))
VálaszTörlésMáskor is nagyon szívesen! Hamarosan jövök újabb recepttel Nigellától, mert annyira király a könyv! :)))
VálaszTörlésAzta, ez aztán guszta :)
VálaszTörlésEszméletlen guszta!
VálaszTörlésAmi, Dia! Köszi nektek is! Tessék kipróbálni, nem bánjátok meg! :)))
VálaszTörlés