A múltkori túrós kenyér után szerettem volna megint túrós péksüteményt készíteni. Mértékadó szempont volt, hogy 1-2 napig is friss, szaftos maradjon a belseje. Ennek a csomónak a receptjét Limarától lestem el, igaz, nem lettek annyira szépek, mint az övéi, de én nagyon büszke vagyok rájuk. Néhányat szendvicsnek készítettem el, néhányat étvágysalátával megkenve ettünk, 1-2 pedig még a tesómnak is csomagoltam Győrbe. Igazán klassz recept!
Hozzávalók:
- 40 dkg BL 80 liszt
- 10 dkg Graham liszt
- 2 tk só
- 25 dkg túró
- 1 tojás sárgája
- 2 dkg élesztő
- kb. 2,5 dl tej
- 1 tk méz (nincs a receptben)
Elkészítése:
1. A hozzávalókat kenyérsütőgép segítségével nagyjából 25 perc alatt megdagasztattam. Limara útmutatása alapján figyeltem a tészta állagát. Nekem kicsit szárazabb volt a túróm, így hozzáadtam még 3 ek tejet.
2. Kelesztőtálba tettem, duplájára kelesztettem.
3. Lisztezett deszkán átgyúrtam, 9 egyenlő részre osztottam, sodortam és mindegyikre csomót kötöttem. (Itt találhattok fázisképeket!)
4. Szilikonos sütőlapra helyeztem őket, majd hagytam, hogy ismét a duplájukra keljenek.
5. A tojásfehérjét felvertem, megkentem vele a csomókat és megszórtam őket szezámmaggal. Közben 200 °C-ra előmelegítettem a sütőt.
6. 20-25 perc alatt pirosra sütöttem a péksüteményeket, majd hagytam őket kihűlni.
Szééépp !
VálaszTörlésEllopok egyet reggelire. :)
VálaszTörlésÉn régen a brióst csomóztam, olyan kis helyesek tudnak lenni így. :) Ez a szezámos-túrós szépség jól fest, biztosan nagyon finomra sikerült.
VálaszTörlésSzerintem meg nagyon szép lett! Ügyes vagy!!:)
VálaszTörlésGuszta!
VálaszTörlésJuj nagyon guszta
VálaszTörlésSzépek!
VálaszTörlésMindenkinek nagyon köszi! :))
VálaszTörlésChriesi! Csak nyugodtan! :))