A tegnapi nap megint borús, esős, "fázós" volt itt a Balaton partján, így nagyon jól esett egy kis melengető , fahéjas forrócsokoládé. A receptet azoknak küldöm, akik most -akár a munkahelyen, akár otthon - egy kis melengető kényeztetésre vágynak.
Hozzávalók:
- 1,5 dl tej
- 1 dl tejszín
- 5 dkg jó minőségű fehércsoki
- 1 kisebb fahéjrúd
- őrölt fahéj a tetejére
- tejszínhab (opcionális)
- szeletelt mandula (opcionális)
Elkészítése:
1. A tejet a tejszínnel és a fahéjrúddal felforralom.
2. Félrehúzom a tűzről, kibányászom belőle a fahéjrudat és állandó kevergetés mellett felolvasztom benne a széttördelt csokoládét.
3. Visszateszem a gázra és újra felmelegítem, egy kicsit besűrítem, habverővel felhabosítom.
4. Bögrékbe töltöm, őrölt fahéjjal megszórom. (Az élvezetek fokozása végett nyomhatunk rá díszítésként tejszínhabot, ill. megszórhatjuk szeletelt mandulával is!)
5. Legvégül szép komótosan elkortyolgattam. Isteni!
áááá, lánykáim megették a fehér csokit a készletről. pedig most rámférne: fej- és torokfájás szinte kérve kéri az ilyen finom kortyolgatni valót.
VálaszTörlés4Gyerek! Jobbulást kívánok Neked! Gyógyulj meg gyorsan! Mézes-citromos tea is nagyon jó ilyenkor (persze, csak ha szereted)! :))) De, ha gondolod már küldöm is fénypostán a forró csokit! :))
VálaszTörlésIDe vele! Nagyon guszta :)
VálaszTörlésÁÁÁÁ imádom nálam a fehér a nyerő
VálaszTörlésÉn vágyom a kényeztetésre, úgyhogy kérek szépen! Főleg, hogy fahéj is van benne... Mmmm! :)
VálaszTörlésÉn meg fahéj nélkül kérném! Igazán guszta, és milyen szép abban a csészében. Ennivaló, izé, innivaló!:)
VálaszTörlésJuj de nagyon fincsi!:-)
VálaszTörlésNagyon csábító:)
VálaszTörlésszeressem, főleg ha készen az orrom elé pakolják.
VálaszTörléss ebben az órában nem válogatok, jöhet a forró csoki, mézes tea, csak ne kelljen innen felállnom.
Lányok! Mindenkinek küldtem fénypost a forrócsokit, Poppynak fahéj nélkül! :))
VálaszTörlés