A Kifőztünk magazin legújabb számában találtam erre a finom levesre. Szokásomhoz híven egy kicsit tovább gondoltam. Tettem bele egy kis fehérbort, zöldborsót és egy leheletnyi csípős paprikát, hogy egy kicsit pikánsabb legyen. Isteni vacsora kerekedett belőle!
Hozzávalók:
- 50 dkg csiperkegomba
- 2 nagyobb sárgarépa
- 1 zöldség zöldje
- 1 vöröshagyma
- 2 ek olívaolaj
- 1 kávéskanál pirospaprika + 1 csipet erős paprika
- 1/4 kávéskanál őrölt fekete bors
- 1 tk só
- 2 marék hajdina
- 2 nagy marék zöldborsó
- 0,5 dl fehérbor
- 2 szál petrezselyemzöld
- zöldség alaplé (kb. 1,5 l)
- A vöröshagymát apróra vágtam, megfuttattam az olajon.
- Beletettem a megtisztított, felszeletelt sárgarépát, zöldség zöldjét, gombát, majd rövid ideig dinszteltem.
- Belehintettem a pirospaprikát, és felöntöttem az alaplével és a borral.
- Hozzáadtam fűszereket.
- A hajdinát és a cukorborsót megmostam, és a levesben puhára főztem.
- Legvégén - kb. 25 perc elteltével - beleszórtam az apróra vágott petrezselymet.
Forrás: Kifőztünk Magazin 2010. októberi száma. Érdemes letölteni, szuper recepteket találhattok benne!
Ismét nagyon hangulatosak a képek.:) Egy bögrét szívesen a kezem közé kapnék, és csak kortyolnám. Tetszik a továbbgondolás, izgalmasabb lett tőle az egész.
VálaszTörlésJa, és én egy kis erdei gombát csempésznék még bele.:P
VálaszTörlésJaj ez nagyon finom lehet a képek is nagyon kedvesek. És én is minden levest a pohárból szeretek enni. Miért? Mert nincs jobb a kanapén felhúzott térdekkel Tv előtt levesezni :)))
VálaszTörlésMs. Poppy! Köszi az ötletet, legközelebb kerül bele egy kis erdei gomba is! :)
VálaszTörlésBianka! Én is imádok bögréből levesezni, azért is így fotóztam, hogy utána még melegében elszürcsölhessük! :):) Próbáld ki bátran, tényleg finom lett! :)
Húúú ez isteni lehet! Nagyon tetszik, hogy van benne hajdina, mindenképp megfőzöm.
VálaszTörlésChriesi! Írj, ha elkészítetted, kíváncsi vagyok, hogy ízlett-e?! :)
VálaszTörlésMegfőztem ma ebédre. Annyit változtattam rajta csak, hogy zellert is főztem bele meg kakukkfűvel ízesítettem. Egyébként még a blogomra is felkerült. És ami a legfontosabb nagyon finom lett! :)
VálaszTörlés