Nem is tudom már mikor - a nosalty oldalán - találtam rá Walter csábító, mediterrán ízvilágú receptjére. Be is mentettem gyorsan az elkészítendők hosszúúúú listájába, és szépen elfelejtkeztem róla...egészen vasárnapig. Hihetetlenül finom! Az olajbogyó, a finoman olvadó sajt,a tészta és a tetején a fenyőmag tökéletesen harmonizálnak. Egy "baj" van vele: irtó gyorsan fogy!
Legközelebb, amikor elkészítem, csavarintok rajta egyet: tekerek bele egy kis szelet prosciutto sonkát. Kíváncsi vagyok, milyen lesz!? Nekem frissen, langyosan - amikor még picit folyós volt a sajt - ízlett a legjobban. Finom vörösborral még jobban csúúúszik! :-D
Hozzávalók:
(3 személyre)
- 1 csomag leveles tészta (előre kinyújtottat használtam)
- 100 g szeletelt sajt (pl. edami, nálam most ementáli)
- 20-25 szem fekete olajbogyó (eredetileg zöldet ír a recept)
a kenéshez, szóráshoz:
- 1 tojás
- kis marék fenyőmag (felaprítottam)
- őrölt fekete bors
Elkészítése:
- A leveles tésztát szétterítettem, lefedtem a sajtszeletekkel.
- A lecsepegtetett olajbogyókat finomra vágtam és beterítettem vele a sajtokat.
- A tésztát felvágtam a sajtszeletek illeszkedésénél, egyesével feltekertem őket, majd szilikonlappal kibélelt sütőlapra helyeztem őket.
- Megkentem a tekercseket felvert tojással, megszórtam fenyőmaggal és őrölt borssal.
- 200 °C-ra előmelegített sütőben nagyjából 20 perc alatt aranybarnára sütöttem őket.
Hű ez valami nagyon finom lehet
VálaszTörlésHalál egyszerű, és őrületesen jóóóóóó!
VálaszTörlésA veresbort is vállalom :-DD
Jujj de jó lehet!:) Nagyon csinik.
VálaszTörlésEz nagggyon guszta! Ilyet kell csinálnom! :)
VálaszTörlésBianka, Viki, Ildy, Samy, köszi csajszik! :)))))
VálaszTörlésSamy, ha kipróbáltad szívesen várom a visszajelzésedet, hogy ízlett-e?! :)))))