Cayenne borssal fűszerezett csirke avokádó salsával... |
... ez a hétvége is programokkal teli,
nem nagyon érek rá a konyhában tevékenykedni... enni azért persze kell...
ilyenkor jönnek jól a 15 perc alatt elkészthető receptek...
mint például ez.
... a cayenne bors nagyon csípős, úgyhogy csínján bánjatok vele!
- 4 szelet bőrös csirkemell
- 2 érett avokádó
- 1 nagy lila hagyma
- fél lime leve
- kókuszolaj
- ízlés szerint cayenne bors
- ízlés szerint Himalája só
- 1-2 tk. méz
- karfiolrizs, párolt rizs, saláta
Elkészítése:
A hagymát vékonyra szeleteltem, sóztam, meglocsoltam bőven a lime levével, majd félretettem. Az avokádóból kikapargattam a belső részt, és amennyire tudtam, kockákra vágtam. Kevés kókuszolajat összekevertem a mézzel, a cayenne borssal, ezután alaposan bedörzsöltem a csirkemellek mindkét oldalát (a bőr alatt is). Serpenyőben kókuszolajat hevítettem, a húsok mindkét oldalát pirosra sütöttem. Az avokádót összekevertem a félretett lilahagymával. Locsoltam rá még egy kevés limeot, végül a salsát a tányérokra szedett hússzeletekre halmoztam. Karfiolrizzsel, salátával vagy /nem paleózók/ párolt rizzsel tálalják.
Ihlet: Martha Stewart
Isteni finomság, nagyon guszta
VálaszTörlésNekem nagyon tetszik ez a párosítás:)
VálaszTörlésCsípős jöhet bármikor! Nagyon jól hangzik és guszti!
VálaszTörlésBianka, Cs. tűzhely, Ildy, kössszenet Nektek! Érdemes kipróbálni, nekem nagyon bejött! :)))
VálaszTörlés