A gomba, a csirke, a fehérbor és a kakukkfű remekül harmonizálnak egymással. Pirított burgonyával vagy párolt zöldséggel tálalva nagyjából 45 perc alatt el is készül az egyszerű, gyors és istenien finom vacsora (ebéd).
Hozzávalók:
- 4 fél csirkemellfilé
- 25 dkg csiperke gomba
- 1 fej vöröshagyma
- só
- 3 dl tejszín
- 2 dl fehérbor (eredetileg 1,5 dl portugieser)
- olívaolaj
- őrölt fekete bors
- szárított kakukkfű (eredetileg 2 szál kakukkfű)
- 3 dkg vaj
Elkészítése:
1. A hagymát megtisztítottam és finomra vágtam. A gombát megmostam, megpucoltam és felszeleteltem.
2. A csirkemelleket sóztam, borsoztam és egy serpenyőben kevés forró olívaolajon mindkét oldalát 3-3 percig sütöttem, majd félretettem.
3. A serpenyőbe tettem még egy kis olívaolajat, felmelegítettem, és a gombát a hagymával együtt megpirítottam.
4. Ráöntöttem a fehérbort, és felforraltam.
5. Felöntöttem tejszínnel, ízesítettem kakukkfűvel, őrölt borssal és sóval.
6. Visszatettem a csirkét, és lefedve, 10 perc alatt készre pároltam.
Forrás: Bereznay Tamás receptje a Nők Lapja 2009. novemberi számából. A változtatásokat zárójelben jelzem.
Incsi-fincsi! És milyen szép a kék-ezüst kombó! Igazi karácsonyi hangulata van.
VálaszTörlésNagyon finom lehet, akkorát nyeltem, hogy ihaj :)))
VálaszTörlésNa, a kedvenceim egy tányérban :-)))
VálaszTörlésEzt is biztosan kipróbálom ;).
VálaszTörlésIldy! Bianka, Viki, Andiamo! Isteni finom, tessék kipróbálni! :))
VálaszTörlésIldy! Jééé, tényleg karácsonyi, véletlenül így sikerült, pedig nem terveztem, csak a tányér és az ezüst kendő volt tetszett meg, nagyon. :DDD
Kipróbáltuk és nagyon fincsi lett! Szurkolok, hogy a manó elhozza a könyvet! ;)
VálaszTörlés