Egyéb érdekességek...rólam

2010. október 7., csütörtök

Fehérboros-mandulás kifli



Hozzávalók:

  • 200 g liszt
  • késhegynyi sütőpor
  • 100 g cukor (nálam nádcukor)
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 tojás sárgája
  • 170 g puha vaj
  • 100 g darált mandula
  • 2 ek fehérbor (eredetileg nincs benne)
  • csipet só

A szóráshoz:

  • 50 g átszitált porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor (nálam ez elmaradt)



Elkészítése:

  1. A tepsit sütőpapírral kibéleljük.
  2. Tálba tesszük a lisztet, és a sót. 
  3. Hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, a vajat a tojássárgáját, a fehérbort és a darált mandulát.
  4. Kézi robotgéppel - először alacsony, majd közepes fokozaton - jól összedolgozzuk.
  5. A tésztát lisztezett deszkán sima tésztává gyúrjuk.
  6. A tészta felét cipóvá formáljuk, műanyag fóliába csomagoljuk és a hűtőbe tesszük.
  7. A sütő előmelegítjük 180%C-ra.
  8. A maradék tésztát ujjnyi vastag hengerré formáljuk, majd 6 cm hosszú darabokat vágunk. Ebből a mennyiségből kb. 60 db lesz.
  9. A tésztadarabok végét kissé vékonyabbra nyújtjuk, majd kiflivé formáljuk.
  10. A maradék tésztával ugyanígy járunk el.
  11. A tepsiket egymás után megsütjük.
  12. Sütési idő: kb. 10 perc.
  13. A porcukrot és a vaníliás cukrot egy tálban összekeverjük.
  14. A kifliket sütőpapírral együtt rácsra tesszük.
  15. A még forró süteményt megszórjuk a cukorral és hűlni hagyjuk.



Forrás: Dr. Oetker: Sütés lépésről lépésre (Vaníliás kifli)




      4 megjegyzés:

      1. Isteni, nagyon szép kis formásak

        VálaszTörlés
      2. Micsoda kombináció! Ez csak jó lehet, ügyes vagy!:)

        VálaszTörlés
      3. Ildy!Tessék kipróbálni, legközelebb duplázom az adagot, mert annyira hamar elkapkodták. :)

        VálaszTörlés