Hozzávalók:
- 200 g liszt
- késhegynyi sütőpor
- 100 g cukor (nálam nádcukor)
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 tojás sárgája
- 170 g puha vaj
- 100 g darált mandula
- 2 ek fehérbor (eredetileg nincs benne)
- csipet só
A szóráshoz:
- 50 g átszitált porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor (nálam ez elmaradt)
Elkészítése:
- A tepsit sütőpapírral kibéleljük.
- Tálba tesszük a lisztet, és a sót.
- Hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, a vajat a tojássárgáját, a fehérbort és a darált mandulát.
- Kézi robotgéppel - először alacsony, majd közepes fokozaton - jól összedolgozzuk.
- A tésztát lisztezett deszkán sima tésztává gyúrjuk.
- A tészta felét cipóvá formáljuk, műanyag fóliába csomagoljuk és a hűtőbe tesszük.
- A sütő előmelegítjük 180%C-ra.
- A maradék tésztát ujjnyi vastag hengerré formáljuk, majd 6 cm hosszú darabokat vágunk. Ebből a mennyiségből kb. 60 db lesz.
- A tésztadarabok végét kissé vékonyabbra nyújtjuk, majd kiflivé formáljuk.
- A maradék tésztával ugyanígy járunk el.
- A tepsiket egymás után megsütjük.
- Sütési idő: kb. 10 perc.
- A porcukrot és a vaníliás cukrot egy tálban összekeverjük.
- A kifliket sütőpapírral együtt rácsra tesszük.
- A még forró süteményt megszórjuk a cukorral és hűlni hagyjuk.
Forrás: Dr. Oetker: Sütés lépésről lépésre (Vaníliás kifli)
Isteni, nagyon szép kis formásak
VálaszTörlésBianka! :-D
VálaszTörlésMicsoda kombináció! Ez csak jó lehet, ügyes vagy!:)
VálaszTörlésIldy!Tessék kipróbálni, legközelebb duplázom az adagot, mert annyira hamar elkapkodták. :)
VálaszTörlés