Eljött az ideje, hogy én is elkészítsem azt a bizonyos...francia csokoládétortát, amelyet Limara és Viki is elkészített nemrégiben. Viki receptjét követtem: csökkentett cukormennyiséggel és 2 ek. cukrozatlan kakaóporral. Mennyei lett! Egy baja volt csupán, hogy ez a mennyiség - az én népes és édesszájú családom számára - kevésnek bizonyult! Legközelebb két adagot készítek!
Hozzávalók:
- 10 dkg étcsokoládé (70 %)
- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 2 ek. cukrozatlan kakaópor
- 1 tk vanília kivonat
- 3 egész tojás
- 10 dkg liszt
- 10 dkg szeletelt mandula
Elkészítése:
- A cukrot, a vajat, a csokoládét és a kakaót gőz felett felolvasztottam.
- Egyenként hozzákevertem a tojásokat, a vaníliakivonatot, majd a lisztet és a szeletelt mandula felét .
- Kivajazott formába öntöttem (22 cm) , rászórtam a mandula másik felét.
- Legvégül 180°C-ra előmelegített sütőbe toltam, és megsütöttem. Tűpróbával ellenőrizzük, akkor jó, ha még ragad a tésztánk a tűre!
- Porcukorral meghintve tálaltam. Hedonisták vaníliafagyit (vagy mandula) is tehetnek a tányérra.
Azt hiszem tényleg az :) Nagyon finom
VálaszTörlésAkkor én egy dupla hedonista vagyok:) Ez annyira jó!!
VálaszTörlés:-)))
VálaszTörlésLányok, köszönöm! Viki szuper recept! :-)))
VálaszTörlésÓ,jajj:DD Ez komoly bűnbeesésnek tűnik, annak meg sosem tudok ellenállni!! Nálunk is a dupla adag a nyerő ilyen isteni tortából:D
VálaszTörlés