Nem tagadom rajongok a forró csokoládéért. Megeszem még sütiben is, de csak úgy magában, vagy bonbonként nem igazán kedvelem. Esetleg, ha megkínálnak (és ha nagyon muszáj) elfogadok 1-2 kockával, de magamtól soha nem kezdenék meg egy táblával. De a forró csoki az MÁS! Néha, főleg ősszel, kedvet kapok egy kis lélekmelegítőre. Ezt most fahéjjal és kardamommal ízesítettem, de idővel mutatok majd más variációkat is. Azoknak ajánlom, akik szeretik a különleges (fűszeres, pikáns) ízeket!
Hozzávalók:
- 1,5 dl tej
- 1 dl tejszín
- 5 dkg étcsoki (min. 60%-os)
- méz ( ízlés szerint)
- csipet őrölt kardamom
- 1 kk őrölt fahéj + a tetejére
Elkészítése:
- A tejet, a tejszínt és a mézet felforraltam.
- Félrehúztam a tűzről, beletördeltem a csokit és a fűszerekkel ízesítettem. Addig kevergettem, míg a csoki el nem olvadt.
- Ezután visszatettem a tűzre, és állandó kevergetés mellett újra felforraltam.
- Bögrébe töltöttem, fahéjjal díszítettem. Hedonisták megspékelhetik tejszínhabbal is. Jó...lehet hogy ez egy kicsit túlzás...de "ünnepnapokon" miért is ne...egyszer élünk...NEM???!!! Maximum 2 körrel többet fut az ember...:):)
Fusson, akinek négy lába van!!
VálaszTörlésFincsi! És azok a kis kexecskék? Bóti?
Hű nagyon finom és a képek is nagyon jók
VálaszTörlésBianka! Köszi! :)
VálaszTörlésIldy! Igazad van...a kexek bótiak, de hamarosan jövök sok-sok finom meglepivel kex téren! :):) Amúgy...győri zabkex...
Jóóó, várom!
VálaszTörlésMmmmm:) Nagyon jól néz ki:D
VálaszTörlésÉn szeretem, teljesen magamra ismertem :-DD
VálaszTörlésViki, Vica! :-)))
VálaszTörlés:) momentán majd megfagyok, úgyhogy elég jól tudna esni. klassz a kép is!
VálaszTörlésDoctor Pepper! Nehogy megfázz, gyorsan küldök fénypostán ebből a finom lélekmelegítőből! :):)
VálaszTörlésMmm, kardamom... Fincsi, jöhet! :))
VálaszTörlésEgycsipet!Már dobom is...:-D
VálaszTörlés