Egyéb érdekességek...rólam

2010. október 9., szombat

Balzsamecetes-köményes céklasaláta

Anyukám céklasalátáját szeretném ma nektek megmutatni. Igazán egyszerű elkészíteni, tényleg semmi ördöngösség, és emellett rendkívül ízletes. Húsok mellé ajánlom legfőképpen, de aki szereti, nyugodtan fogyaszthatja husi nélkül magában is!

Hozzávalók:

  • 8 nagyobb cékla (lereszelve)
  • 1 nagy vöröshagyma (lereszelve)
  • nagyjából 0,5 dl balzsamecet (ízlés szerint több-kevesebb)
  • őrölt fekete bors
  • őrölt kömény
  • 2 ek olíva olaj


Elkészítése:
  1. A céklát és a hagymát lereszeljük, alaposan összekeverjük.
  2. Meglocsoljuk balzsamecettel, majd fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, őrölt köménnyel. Keverjük ismét jól össze.
  3. Tálalás előtt tegyük 1-2 órára hűtőbe, hogy jól összeérjenek az ízek.

2 megjegyzés:

  1. Ezek szerint nem fözöd a céklát,és a fokhagyma csak dekoráció?Ma tuti elkészítem,imádom a céklát,tegnap szedtem fel a kertből,és van itthon minden hozzávaló!:)
    köszi a receptet!

    VálaszTörlés
  2. Szazala! Igen a fokhagyma csak a dekoráció végett van a képen. A céklát ehhez a salihoz nem kell megfőzni, csak megmosni, megpucolni, lereszelni. Remélem ízleni fog nektek?! Picit pihentesd a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek! Várom a visszajelzésed, hogy ízlett-e!!!

    Örülök, hogy bekukkantottál hozzám! :D

    VálaszTörlés