Anyukám céklasalátáját szeretném ma nektek megmutatni. Igazán egyszerű elkészíteni, tényleg semmi ördöngösség, és emellett rendkívül ízletes. Húsok mellé ajánlom legfőképpen, de aki szereti, nyugodtan fogyaszthatja husi nélkül magában is!
Hozzávalók:
- 8 nagyobb cékla (lereszelve)
- 1 nagy vöröshagyma (lereszelve)
- nagyjából 0,5 dl balzsamecet (ízlés szerint több-kevesebb)
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt kömény
- 2 ek olíva olaj
Elkészítése:
- A céklát és a hagymát lereszeljük, alaposan összekeverjük.
- Meglocsoljuk balzsamecettel, majd fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, őrölt köménnyel. Keverjük ismét jól össze.
- Tálalás előtt tegyük 1-2 órára hűtőbe, hogy jól összeérjenek az ízek.
Ezek szerint nem fözöd a céklát,és a fokhagyma csak dekoráció?Ma tuti elkészítem,imádom a céklát,tegnap szedtem fel a kertből,és van itthon minden hozzávaló!:)
VálaszTörlésköszi a receptet!
Szazala! Igen a fokhagyma csak a dekoráció végett van a képen. A céklát ehhez a salihoz nem kell megfőzni, csak megmosni, megpucolni, lereszelni. Remélem ízleni fog nektek?! Picit pihentesd a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek! Várom a visszajelzésed, hogy ízlett-e!!!
VálaszTörlésÖrülök, hogy bekukkantottál hozzám! :D