Mediterrán hangulatú vacsorára vágytunk egyik este, akkor készítettem el Martha Stewart elgondolása alapján ezt az ételt. A citrom kellemesen savanykás, az olajbogyó és a kakukkfű pedig különlegesen pikáns ízt kölcsönöz ennek a csirkének. Aki szereti a mediterrán ízvilágú ételeket, annak ajánlom! Szerintem a párolt rizs és a fehérbor - annyira nem értek a borokhoz, ha nem jól tudom, akkor nyugodtan javítsatok ki - nagyon jól passzolt hozzá!
Hozzávalók:
- 8 csirkemell
- 1 kis doboz natúr joghurt a csirke bepácolásához
- só
- 3 ek olívaolaj
- 2 egész citrom, szeletekre vágva
- 2 vöröshagyma szeletekre vágva
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csésze magozott olajbogyó
- szárított kakukkfű (ízlés szerint, nálam 1 tk.)
- 0,5 tk rózsabors (ezt most kihagytam)
- őrölt fekete bors
- 0,5 dl száraz fehérbor (egyedi elgondolás)
Elkészítése:
A csirkemelleket előző este bepácoltam natúr joghurtba, egy éjszakán át a hűtőben puhultak. Másnap lemostam és szárazra töröltem a husikat, sóztam, borsoztam, kakukkfűvel ízesítettem. Egy tűzálló tálba fektettem őket, rájuk dobáltam a citromot, hagymát, fokhagymát, a félbe vágott olajbogyót. Meglocsoltam őket olívaolajjal, fehérborral és mentek is szépen az előmelegített sütőbe nagyjából 50 percre. Natúr főtt rizst kínáltam hozzá.
Isteni lehet
VálaszTörlésErre is csak azt tudom írni: nyami! :)
VálaszTörlésSzeretem :-) Minden összetevőjét külön-külön, hát még így egyben!
VálaszTörlésFehérborért külön piros pont :-D
Ha jól passzolt, akkor mindegy, hogy értesz-e hozzá vagy sem:) Mindenesetre csodásan néz ki!
VálaszTörlésNagyon étvágygerjesztő!
VálaszTörlésLányok, mindenkinek köszönöm! :)
VálaszTörlésViki! Várj! Hozom az ellenőrző füzetemet, beírnád a piros pontom...lééégysziii???? :DDDD