Egyéb érdekességek...rólam

2010. október 31., vasárnap

Szalonnás kelkáposzta csirkemellel


Évtizedek óta jár már nekünk a Nők Lapja, 3-4 éve pedig rendszeresen gyűjtöm belőle a recepteket. Ezt a könnyen elkészíthető fogást is a Nők Lapjában találtam. Hamar elkészül, nagyon finom így magában köret nélkül is, de akinek kevés, nyugodtan főzhet hozzá egy kis párolt rizst is. Nekünk nagyon ízlett! :))


Hozzávalók:

  • 4 fél csirkemell
  • majoránna
  • pirospaprika
  • fél fel kelkáposzta
  • 15 dkg bacon szalonna
  • 4 dl tejszín
  • fekete bors
  • olaj
  • őrölt kömény
  • 4 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma





Elkészítése:


1. A húst besózzuk, megszórjuk majoránnával és pirospaprikával.
2. A kelkáposztát metéltre vágjuk, sós vízben leforrázzuk, majd jeges vízben lehűtjük.

3. A szalonnát apró kockákra vágjuk.

4. A hús mindkét oldalát kevés olajon elősütjük, majd 160°C-ra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.

5. Ameddig sül, elkészítjük a ragut.

6. A szalonnát az egész gerezd fokhagymával együtt kipirítjuk, majd a fokhagymát kidobjuk belőle.

7. Felöntjük a tejszínnel, ízesítjük sóval, borssal, köménnyel, és felforraljuk.

8. Hozzáadjuk a lecsepegtetett kelkáposztát, újra felforraljuk, majd apránként hozzáadjuk a vajat, elkeverjük, és rögtön lehúzzuk a tűzről. (A vajtól kellően sűrű és krémes lesz a káposzta.)

9. A megsült csirkemellet felszeletelve kínáljuk a káposztával.



Forrás: Bereznay Tamás receptje a Nők Lapja 2010. október 27-i számából

3 megjegyzés:

  1. Csodálatos kép, isteni étel

    VálaszTörlés
  2. Jól hangzik a recept és nagggggyon guszta lett a végeredmény! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta!!! Könnyű ebéd, most pont ilyen finomságra vágyom. Viszem is a receptet, köszi.:)

    VálaszTörlés