Évtizedek óta jár már nekünk a Nők Lapja, 3-4 éve pedig rendszeresen gyűjtöm belőle a recepteket. Ezt a könnyen elkészíthető fogást is a Nők Lapjában találtam. Hamar elkészül, nagyon finom így magában köret nélkül is, de akinek kevés, nyugodtan főzhet hozzá egy kis párolt rizst is. Nekünk nagyon ízlett! :))
Hozzávalók:
- 4 fél csirkemell
- majoránna
- pirospaprika
- fél fel kelkáposzta
- 15 dkg bacon szalonna
- 4 dl tejszín
- só
- fekete bors
- olaj
- őrölt kömény
- 4 dkg vaj
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
1. A húst besózzuk, megszórjuk majoránnával és pirospaprikával.
2. A kelkáposztát metéltre vágjuk, sós vízben leforrázzuk, majd jeges vízben lehűtjük.
3. A szalonnát apró kockákra vágjuk.
4. A hús mindkét oldalát kevés olajon elősütjük, majd 160°C-ra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
5. Ameddig sül, elkészítjük a ragut.
6. A szalonnát az egész gerezd fokhagymával együtt kipirítjuk, majd a fokhagymát kidobjuk belőle.
7. Felöntjük a tejszínnel, ízesítjük sóval, borssal, köménnyel, és felforraljuk.
8. Hozzáadjuk a lecsepegtetett kelkáposztát, újra felforraljuk, majd apránként hozzáadjuk a vajat, elkeverjük, és rögtön lehúzzuk a tűzről. (A vajtól kellően sűrű és krémes lesz a káposzta.)
9. A megsült csirkemellet felszeletelve kínáljuk a káposztával.
Forrás: Bereznay Tamás receptje a Nők Lapja 2010. október 27-i számából
Csodálatos kép, isteni étel
VálaszTörlésJól hangzik a recept és nagggggyon guszta lett a végeredmény! :)
VálaszTörlésNagyon guszta!!! Könnyű ebéd, most pont ilyen finomságra vágyom. Viszem is a receptet, köszi.:)
VálaszTörlés