...a beígért vörösboros csokoládékrém,
amit az ausztrál zabpelyhes palacsintához készítettem.
amit az ausztrál zabpelyhes palacsintához készítettem.
Hozzávalók:
- 5 dkg étcsokoládé min. 80%
- 4 tojássárgája
- 3-4 ek. nyírfacukor
- 1,25 dl vörösbor
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítése:
- A csokoládét nagyon apróra lereszeljük. A vízfürdőt előkészítjük.
- Fém keverőtálban a tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a csokoládét, majd beleöntjük a vörösbort.
- A tálat a vízgőz felett, kézi mixerrel lassú fokozaton keverve besűrítjük. Ne főzzük túl nagy hőfokon, mert a tojás összecsomósodik.Átmelegítünk 4 csészét, és belekanalazzuk a krémet.
- A tetejét meghintjük kakaóporral, és még melegen tálaljuk, amíg habos az állaga.
- Mandulás csók, keksz is nagyon passzol hozzá!
Forrás: Kiskegyed Konyhája 2010. október
Na azéééért... :)
VálaszTörlésValóban nagyon finom lehet, szintén kipróbálandó! :)
Egycsipet! Látod milyen könnyen enged ez a Mégigörl...?!:-D Várom a visszajelzésedet mindenképpen, ha kipróbáltad! :D
VálaszTörlésNa végre!:) Ez tényleg szuper!!
VálaszTörlésIszonyatosan nagyot nyelő smiley :-)))
VálaszTörlésBor és csoki, álom párosítás:)
VálaszTörlésCsajok! Köszönöm! :-D Várom a visszajelzéseket!
VálaszTörlésHű nagyon izgalmas
VálaszTörléshogyan készítenéd kakaóporral és eritrittel? köszi:)
VálaszTörlésAngelocska, ki kell kísérleteznek a csak kakaóporos változatát. Amint elkészül, felteszem a receptet! Jó?! :-D
VálaszTörlés