A hétvégén újabb rozskenyeret készítettem, most Graham liszttel és fűszerekkel. Klassz lett, nagyon (finom puha, lyukacsos szerkezetű, nem tömör), a család apraja nagyja jól be is lakmározott belőle. Mutatom is, hogy hogyan készült...
Hozzávalók:
- 300 g Graham liszt
- 100 g teljes kiőrlésű rozsliszt
- 25 dkg öregtészta (rozskenyérhez)
- 2 ek burgonyapehely
- 2 ek olívaolaj
- 24 dkg tej
- 1 tk só
- őrölt kömény (1 tk.)
- őrölt fekete bors (1 kk.)
Elkészítése:
- A fenti hozzávalókból nagyjából 20 perc alatt sima, ruganyos tésztát dagasztottam, kilisztezett kelesztőtálban hagytam duplájára kelni.
- Lisztezett deszkára borítottam, jól átdolgoztam, a szokásos módon formáztam.
- Lisztezett hurkapálcikával lyukakat szúrtam rá, sütőzacskóba csúsztattam, amit egy kisebb jénai tálba helyeztem, majd ismét hagytam duplájára kelni.
- Ezután vizet spricceltem - bőségesen - a sütőzacskóba, és 220°C-ra előmelegített sütőbe toltam.
- A hőfokot rögtön visszakapcsoltam 200°C-ra, nagyjából 55-60 percig sütöttem.
Nagyon guszta, ügyes vagy
VálaszTörlésNagyon szép kenyér lett! A hétvégén én is rozsosat készülök sütni:)
VálaszTörlésÉs bár már értesültél róla, de ha már mindenkinek belinkeltem, te se maradj ki:)
http://ildygastro.blogspot.com/2010/10/sajtos-mustaros-tarja.html
Gyönyörű kenyér! Nagyon szeretem a rozskenyeret!
VálaszTörlésGratula!:)
Bianka! Köszi szépen! :)
VálaszTörlésIldy! Köszi Neked is, várom a te rozsos receptedet is. Még 1x köszi a díjat, talán a hétvégén utol érem magam, és egy poszt keretében is meg tudom köszönni neked a kedvességed! :)
Brigitta! Köszöntelek az új olvasóim körében, köszi a gratulációt, jövök még majd rozskenyérrel és egyéb rozsos receptekkel, talán nem is olyan sokára! :-D