Sertéssült mézes, fahéjas almakompóttal... |
...az ebédünk.
Hozzávalók:
2 személy részére
a sertéssülthöz:
- 4 szelet csontos sertéskaraj
- Himalája só, frissen őrölt bors
- mangalicazsír
a kompóthoz:
- 8 db közepes méretű alma pl. Jonagold - a kedvencem
- 2 tk. akácméz
- 2 ek. nyírfacukor
- 2 egész fahéjrúd, 2-3 egész szegfűszeg
- fél citrom reszelt héja
- néhány csipet őrölt kardamom
- kb. 1,5 dl víz
a tálaláshoz:
- zöld saláta, karfiol-, vagy párolt rizs
Elkészítése:
Az almákat meghámozom, kimagozom, felkocázom, lábosba teszem. Hozzáadom a vizet, a fűszereket, a mézet és a cukrot. Fedő alatt, alacsony lángon - folyamatosan kevergetve - puhára párolom. Amíg az alma párolódik a hússzeletek mindkét oldalát sózom, borsozom, serpenyőben - a felhevített mangalicazsíron - pirosra sütöm. A sültet salátával, almakompóttal és rizzsel /a nem paleósok párolt rizzsel/ tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése