Egyéb érdekességek...rólam

2013. október 6., vasárnap

Sertéssült fűszeres almakompóttal...

Sertéssült mézes, fahéjas almakompóttal...



...az ebédünk.




Hozzávalók:



2 személy részére


a sertéssülthöz:



  • 4 szelet csontos sertéskaraj
  • Himalája só, frissen őrölt bors
  • mangalicazsír



a kompóthoz:



  • 8 db közepes méretű alma pl. Jonagold - a kedvencem
  • 2 tk. akácméz
  • 2 ek. nyírfacukor
  • 2 egész fahéjrúd, 2-3 egész szegfűszeg
  • fél citrom reszelt héja
  • néhány csipet őrölt kardamom
  • kb. 1,5 dl víz



 a tálaláshoz:


  • zöld saláta, karfiol-, vagy párolt rizs



Elkészítése:


Az almákat meghámozom, kimagozom, felkocázom, lábosba teszem. Hozzáadom a vizet, a fűszereket, a mézet és a cukrot. Fedő alatt, alacsony lángon - folyamatosan kevergetve - puhára párolom. Amíg az alma párolódik a hússzeletek mindkét oldalát sózom, borsozom, serpenyőben - a felhevített mangalicazsíron - pirosra sütöm. A sültet salátával, almakompóttal és rizzsel /a nem paleósok párolt rizzsel/ tálalom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése