Kakukkfüves zellerkrémleves prosciuttoval... |
... sokan kérnek tőlem mostanság receptet, heti mintaétrendet,
aminek nagyon örülök, és igyekszem - ha lassan is - minden kérésnek eleget tenni.
A mai vasárnap pihenéssel, főzőcskézéssel töltöttük...
mert - igaz, hogy én általában 1000-rel pörgök - egy kis lazítás nekem is kell.
... nem is szövegelek tovább, inkább megosztom veletek
a mai menünket.
aminek nagyon örülök, és igyekszem - ha lassan is - minden kérésnek eleget tenni.
A mai vasárnap pihenéssel, főzőcskézéssel töltöttük...
mert - igaz, hogy én általában 1000-rel pörgök - egy kis lazítás nekem is kell.
... nem is szövegelek tovább, inkább megosztom veletek
a mai menünket.
Reggeli: laska gombás frittata zöldségekkel, paleo kenyérrel.
Tízórai: nem volt, mert későn reggeliztünk.
Csak a szokásos kókusztejes, fahéjas kávémat ittam.
Ebéd: kakukkfüves zeller krémeleves prosciuttoval
és sertéssült fűszeres almakompóttal, salátával.
Uzsonna: a kedvenc csokoládétortám gránátalmával.
Vacsora: kacsacombok párolt káposztával.
Utóvacsora: Fűszeres almakompót kókuszkrémmel.
Hozzávalók:
- 1 nagy fej zeller, meghámozva, felkockázva
- 1 ek. kacsazsír
- 1 közepes méretű vöröshagyma, finomra vágva
- 1 liter zöldségalaplé
- 2 dl mandulatejszín
- 2-3 ág friss kakukkfű
- Himalája só, frissen őrölt fekete bors
a tálaláshoz:
- személyenként 2 szelet sült prosciutto
- 1-2 ág friss kakukkfű
Elkészítése:
A hagymát a kacsazsíron üvegesre párolom, rádobom a zeller kockákat. Felöntöm zöldségalaplével, sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítem. Felforralom, és fedő alatt addig főzöm, míg a zeller teljesen meg nem puhul. A levest leturmixolom. Hozzáadom a tejszínt. Ha szükséges még egy kevés sóval és borssal ízesítem, újra forralom. A levest melegen tálalom pirított sonkával és kakukkfűvel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése