Indiai ihletésű csirke... |
... karfiolrizzsel és salátával.
... tőlem, nektek!
Hozzávalók:
- 1 kg felső csirkecomb kicsontozva, felkockázva
- 2 közepes méretű vöröshagyma, finomra vágva
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 4 dl kókusztej
- 3 ek. sűrített paradicsom püré
- ízlés szerint Himalája só
- 3 ek. kókuszzsír
- 1 dl víz
a fűszerkeverékhez:
- őrölt pirospaprika pl. füstölt, csípős
- őrölt gyömbér
- őrölt kardamom
- őrölt görögszéna
- frissen reszelt szerecsendió
- frissen őrölt fekete bors
- őrölt cayenne bors
- őrölt szegfűbors
- őrölt fahéj
- őrölt szegfűszeg
a tálaláshoz:
- saláta, karfiol-, vagy basmati rizs, lepénykenyér
- finomra vágott petrezselyem vagy koriander
Elkészítése:
A fűszereket a kókuszzsíron megpirítom. Hozzáadom a hagymát, fokhagymát - folyamatos kevergetés mellett - tovább pirítom, közben vigyázok, le ne égjen. Beleteszem a csirkét, a paradicsompürét. Sóval és borssal ízesítem. Felöntöm vízzel és kókusztejjel, és az ételt - néha megkeverve- fedő alatt puhára párolom. Az utolsó 10 percben leveszem a fedőt, és hagyom, hogy a szaft besűrűsödjön. Frissen vágott petrezselyemmel, salátával és karfiolrizzsel tálalom. A hagyományos étkezési elveket követőknek basmati rizst és lepénykenyeret kínálok hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése