Egyéb érdekességek...rólam

2013. október 19., szombat

Indiai ihletésű csirke...

Indiai ihletésű csirke...




... karfiolrizzsel és salátával.

... tőlem, nektek! 





Hozzávalók:



  • 1 kg felső csirkecomb kicsontozva, felkockázva
  • 2 közepes méretű vöröshagyma, finomra vágva
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 4 dl kókusztej
  • 3 ek. sűrített paradicsom püré
  • ízlés szerint Himalája só 
  • 3 ek. kókuszzsír
  • 1 dl víz


a fűszerkeverékhez:



  • őrölt pirospaprika pl. füstölt, csípős
  • őrölt gyömbér
  • őrölt kardamom
  • őrölt görögszéna
  • frissen reszelt szerecsendió
  • frissen őrölt fekete bors
  • őrölt cayenne bors
  • őrölt szegfűbors
  • őrölt fahéj
  • őrölt szegfűszeg



 a tálaláshoz:


  • saláta, karfiol-, vagy basmati rizs, lepénykenyér
  • finomra vágott petrezselyem vagy koriander







Elkészítése: 



A fűszereket a kókuszzsíron megpirítom. Hozzáadom a hagymát, fokhagymát - folyamatos kevergetés mellett - tovább pirítom, közben vigyázok, le ne égjen. Beleteszem a csirkét, a paradicsompürét. Sóval és borssal ízesítem. Felöntöm vízzel és kókusztejjel, és az ételt - néha megkeverve-  fedő alatt puhára párolom. Az utolsó 10 percben leveszem a fedőt, és hagyom, hogy a szaft besűrűsödjön. Frissen vágott petrezselyemmel, salátával és karfiolrizzsel tálalom. A hagyományos étkezési elveket követőknek basmati rizst és lepénykenyeret kínálok hozzá. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése