Egyéb érdekességek...rólam

2010. szeptember 2., csütörtök

Zelleres krumplipüré



Krumplipüré...sokszor felmerült már bennem, hogyan tehetném változatosabbá a sokak által kedvelt köretet. Mert őszintén szólva, néha már elég unalmas tud lenni "simán": vajjal, tejszínnel.
Nemrégiben a kezembe került a Meglepetés nyári különszáma sok ötletes, egyszerűen elkészíthető recepttel. Ebből választottam most egy "különleges köret". Mint már többször is előfordult velem, az étel készítése közben "kaptam ihletet", és itt-ott változtattam néhány dolgon. Így is nagyon jól sikerült, aki kipróbálja, meglátja...ígérem! :)

Hozzávalók:

  • 90 dkg burgonya
  • 3 zellerszár
  • 1 gerezd fokhagyma /"hagymamániákusok" tehetnek hozzá még 1-2 gerezdet, nem fogja elrontani ;)/
  • 2,5 dkg vaj
  • 0,5 dl tejszín
  • fél vöröshagyma
  • őrölt fekete bors

Elkészítése:
  1. A meghámozott, kockákra vágott burgonyát 20-25 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, és krumplinyomóval összetörjük.
  2. A zellerszárról leszedjük a leveleket, és apróra összevágjuk (úgy, mint a petrezselymet). 
  3. A vöröshagymát lereszeljük (vagy nagyon apróra összevagdossuk).
  4. A burgonyát, a zellert, az 1 gerezd zúzott fokhagymát, a vöröshagymát, a tejszínnel és a puha vajjal jól kikeverjük. Végül ízlés szerint sózzuk borsozzuk, újra jól összekeverjük. Zellerlevéllel díszítve tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!

2 megjegyzés: