Krumplipüré...sokszor felmerült már bennem, hogyan tehetném változatosabbá a sokak által kedvelt köretet. Mert őszintén szólva, néha már elég unalmas tud lenni "simán": vajjal, tejszínnel.
Nemrégiben a kezembe került a Meglepetés nyári különszáma sok ötletes, egyszerűen elkészíthető recepttel. Ebből választottam most egy "különleges köret". Mint már többször is előfordult velem, az étel készítése közben "kaptam ihletet", és itt-ott változtattam néhány dolgon. Így is nagyon jól sikerült, aki kipróbálja, meglátja...ígérem! :)
Hozzávalók:
- 90 dkg burgonya
- 3 zellerszár
- 1 gerezd fokhagyma /"hagymamániákusok" tehetnek hozzá még 1-2 gerezdet, nem fogja elrontani ;)/
- 2,5 dkg vaj
- 0,5 dl tejszín
- fél vöröshagyma
- só
- őrölt fekete bors
Elkészítése:
- A meghámozott, kockákra vágott burgonyát 20-25 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, és krumplinyomóval összetörjük.
- A zellerszárról leszedjük a leveleket, és apróra összevágjuk (úgy, mint a petrezselymet).
- A vöröshagymát lereszeljük (vagy nagyon apróra összevagdossuk).
- A burgonyát, a zellert, az 1 gerezd zúzott fokhagymát, a vöröshagymát, a tejszínnel és a puha vajjal jól kikeverjük. Végül ízlés szerint sózzuk borsozzuk, újra jól összekeverjük. Zellerlevéllel díszítve tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Még sosem ettem, de finom lehet
VálaszTörlés:) Nagyoooon fincsi!
VálaszTörlés