Füstölt lazac és rántotta pirítós kenyéren... |
... régi recept paleó köntösben.
... ezzel a reggelivel mindig le lehet venni a lábamról.
Hozzávalók:
2 adaghoz
- kb. 100 g szeletel füstöl lazac
- 4 közepes tojás
- 20 g kacsazsír, plusz még egy kevés a pirítóshoz
- 2 szelet kenyér (én most ezzel a paleo kenyérrel operáltam; tökmaggal szórtam meg)
- finom szemű Himalája só
- frissen őrölt fekete bors
Elkészítése:
A
lazacot csomagoljuk ki, és fektessük a szeleteket tányérra, hogy mire
megsütjük a tojásokat, szoba-hőmérsékletűek legyenek. Törjük a tojásokat
egy tálba. Adjuk hozzá egy jó csipet sót., törjünk rá egy kevés frissen
őrölt borsot, és verjük fel. Tegyünk kis lángra egy kicsi,
tapadásmentes serpenyőt, a kacsazsír felét olvasszuk fel benne. Ha buborékokat
formál, öntsük bele a tojást, és kezdjük fakanállal keverni. Kezdjük el
pirítani a kenyeret is. Óvatosan kevergessük a tojást úgy, hogy a edény
aljáról és a széléről a megszilárdult darabokat tereljük vissza a
folyósabb közepére. Ha már közel járunk ahhoz az állaghoz, amit el
szeretnénk érni, húzzuk le a tűzről, kevergessük még vagy 10
másodpercig, majd tegyük bele a maradék kacsazsírt. Gyorsan kenjük meg kacsazsírral a pirítóst, helyezzünk minden darabra néhány szelet lazacot,
majd halmozzuk rá a rántottát. Fogyasszuk azonnal.
Ezzel a reggelivel szerintem engem is bárki levehetne a lábamról :)
VálaszTörlés