Egyéb érdekességek...rólam

2013. szeptember 22., vasárnap

Füstölt lazac és rántotta pirítós kenyéren...

Füstölt lazac és rántotta pirítós kenyéren...




... régi recept paleó köntösben.


... ezzel a reggelivel mindig le lehet venni a lábamról.




Hozzávalók:



2 adaghoz




  • kb. 100 g szeletel füstöl lazac
  • 4 közepes tojás
  • 20 g kacsazsír, plusz még egy kevés a pirítóshoz
  • 2 szelet kenyér (én most ezzel a paleo kenyérrel operáltam; tökmaggal szórtam meg)
  • finom szemű Himalája só
  • frissen őrölt fekete bors



Elkészítése:








A lazacot csomagoljuk ki, és fektessük a szeleteket tányérra, hogy mire megsütjük a tojásokat, szoba-hőmérsékletűek legyenek. Törjük a tojásokat egy tálba. Adjuk hozzá egy jó csipet sót., törjünk rá egy kevés frissen őrölt borsot, és verjük fel. Tegyünk kis lángra egy kicsi, tapadásmentes serpenyőt, a kacsazsír felét olvasszuk fel benne. Ha buborékokat formál, öntsük bele a tojást, és kezdjük fakanállal keverni. Kezdjük el pirítani a kenyeret is. Óvatosan kevergessük a tojást úgy, hogy a edény aljáról és a széléről a megszilárdult darabokat tereljük vissza a folyósabb közepére. Ha már közel járunk ahhoz az állaghoz, amit el szeretnénk érni, húzzuk le a tűzről, kevergessük még vagy 10 másodpercig, majd tegyük bele a maradék kacsazsírt. Gyorsan kenjük meg kacsazsírral  a pirítóst, helyezzünk minden darabra néhány szelet lazacot, majd halmozzuk rá a rántottát. Fogyasszuk azonnal.



1 megjegyzés: