Egyéb érdekességek...rólam

2013. szeptember 1., vasárnap

Vörösborban sült szilva morzsatető alatt...

Vörösborban sült szilva morzsatető alatt...





... egyik kedves olvasóm, Andi írt nekem, hogy valamilyen szilvás, morzsás paleo finomságot ajánljak neki.
 Sajnos a blogon ilyen édesség eddig még nem szerepelt, ezért ma összedobtam gyorsan egyet. Nagyon egyszerű, és isteni finom!


A receptet Andinak ajánlom sok szeretettel!




Hozzávalók:




a morzsás részhez:




  • 75 g blansírozott mandula
  • 35 g durvára vágott dió
  • nagy csipet Himalája só
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 30 ml kókuszolaj
  • 3 ek. vaníliás nyírfacukor



a gyümölcsös részhez:




  • 400-420 g magozott szilva, felkockázva
  • 1 ek.vaníliás nyírfacukor
  • 1 dl félszáraz vörösbor (alkohol helyett gyümölcsével is elkészíthetitek pl. szőlőlével)
a tálaláshoz:
  • kókuszkrém, vaníliafagyi stb.



Elkészítése:



Egy magas falú 23 cm-es pitetálba halmozom a gyümölcsöket, meglocsolom vörösborral , megszórom vaníliás nyírfacukorral, egy kevés fahéjjal, és 10 percre a 180°C-ra előmelegített sütőbe tolom. A mandulát késes robotgépben megőrölöm. Összekeverem a durvára vágott dióval, a sóval, az édesítővel, egy csipet fahéjjal és a kókuszolajjal. Egyenletesen rászórom a félig megsült gyümölcsökre, és visszatolom a sütőbe 15-20 percre. Addig sütöm amíg a gyümölcsök teljesen meg nem puhulnak, a tetején a morzsa pedig aranybarnára nem pirul. Egy kicsit hagytam hűlni, tányérokba szedem és kókuszkrémmel vagy fagyival tálalom. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése