Vörösborban sült szilva morzsatető alatt... |
... egyik kedves olvasóm, Andi írt nekem, hogy valamilyen szilvás, morzsás paleo finomságot ajánljak neki.
Sajnos a blogon ilyen édesség eddig még nem szerepelt, ezért ma összedobtam gyorsan egyet. Nagyon egyszerű, és isteni finom!
A receptet Andinak ajánlom sok szeretettel!
Hozzávalók:
a morzsás részhez:
- 75 g blansírozott mandula
- 35 g durvára vágott dió
- nagy csipet Himalája só
- 1 kk őrölt fahéj
- 30 ml kókuszolaj
- 3 ek. vaníliás nyírfacukor
a gyümölcsös részhez:
- 400-420 g magozott szilva, felkockázva
- 1 ek.vaníliás nyírfacukor
- 1 dl félszáraz vörösbor (alkohol helyett gyümölcsével is elkészíthetitek pl. szőlőlével)
a tálaláshoz:
- kókuszkrém, vaníliafagyi stb.
Elkészítése:
Egy
magas falú 23 cm-es pitetálba halmozom a gyümölcsöket, meglocsolom vörösborral , megszórom vaníliás nyírfacukorral, egy kevés fahéjjal, és 10
percre a 180°C-ra előmelegített sütőbe tolom. A mandulát késes
robotgépben megőrölöm. Összekeverem a durvára vágott dióval, a sóval, az
édesítővel, egy csipet fahéjjal és a kókuszolajjal. Egyenletesen rászórom a
félig megsült
gyümölcsökre, és visszatolom a sütőbe 15-20
percre. Addig sütöm amíg a gyümölcsök teljesen meg nem puhulnak, a
tetején a morzsa pedig aranybarnára nem pirul. Egy kicsit hagytam
hűlni, tányérokba szedem és kókuszkrémmel vagy fagyival tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése