Szederfagyi 1. |
"Nem érdekel, hogy ki vagy, azt mutasd, hogy mit tudsz. Tudsz-e
értékelni, vagy egyáltalán örülni nekem, vagy csak passzolni vagy képes a
labdákat, amik csak úgy jönnek, meg aztán mennek.
El messzire, mert
hosszasan egyikkel sem tudsz játszani. Be tudod-e lopni magad a
szívembe, úgy, hogy ott is maradj. Ne csak pár napra, hanem tovább. Mert
persze egy pillanatra mindenki tud varázsolni.
Na jó, akár még két
napra is. De a varázslatot fenntartani, na az az igazi művészet." (Oravecz N.)
Hozzávalók:
- 7 dl kókuszkrém
- 6 tojás sárgája
- 10 dkg vaníliás nyírfacukor
- 1 vaníliarúd kikapargatott magjai
- 100 g friss szeder
- 5-6 ek. nyírfacukorral készült szederlekvár
Szederfagyi 2. |
Elkészítése:
A kókuszkrémet kikeverem a tojások sárgájával, a nyírfacukorral és a vaníliával. Kis lángon besűrítem a krémet, ezután kihűtöm. Fagyi gépben kifagyasztom. Műanyag dobozva töltöm (először) egy részét, dobálok bele néhány szem szedret, és egy teás kanállal szederlekvárt pötyögtetek a fagyira. Addig folytatom a "rétegzést", míg az alapanyagok el nem fogynak. Mehet a mélyhűtőbe, néhány óra múlva pedig már ehetjük is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése