Egyéb érdekességek...rólam

2013. szeptember 7., szombat

Szederfagyi...


Szederfagyi 1.







"Nem érdekel, hogy ki vagy, azt mutasd, hogy mit tudsz. Tudsz-e értékelni, vagy egyáltalán örülni nekem, vagy csak passzolni vagy képes a labdákat, amik csak úgy jönnek, meg aztán mennek.
 El messzire, mert hosszasan egyikkel sem tudsz játszani. Be tudod-e lopni magad a szívembe, úgy, hogy ott is maradj. Ne csak pár napra, hanem tovább. Mert persze egy pillanatra mindenki tud varázsolni. 
Na jó, akár még két napra is. De a varázslatot fenntartani, na az az igazi művészet." (Oravecz N.)




Hozzávalók:


  • 7 dl kókuszkrém
  • 6 tojás sárgája
  • 10 dkg vaníliás nyírfacukor
  • 1 vaníliarúd kikapargatott magjai
  • 100 g friss szeder
  • 5-6 ek. nyírfacukorral készült szederlekvár




Szederfagyi 2.



Elkészítése: 



A kókuszkrémet kikeverem a tojások sárgájával, a nyírfacukorral és a vaníliával. Kis lángon besűrítem a krémet, ezután kihűtöm. Fagyi gépben kifagyasztom. Műanyag dobozva töltöm (először) egy részét, dobálok bele néhány szem szedret, és egy teás kanállal szederlekvárt pötyögtetek a fagyira. Addig folytatom a "rétegzést", míg az alapanyagok el nem fogynak. Mehet a mélyhűtőbe, néhány óra múlva pedig már ehetjük is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése