Egyéb érdekességek...rólam

2013. szeptember 21., szombat

Vörösborban sült fűszeres lilahagyma és bajor grillkolbász salátával...

Vörösborban sült fűszeres lilahagyma és bajor grillkolbász salátával 1.


 ... miközben készült isteni illat áradt a konyhából.

... a vörösborban sült lilahagyma bármilyen húshoz 
kiválóan illik köretként.


Hozzávalók:


  • 8-10 db közepes méretű lilahagyma, karikákra vágva
  • 11-12 db mini grillkolbász*
  • 3-4 db babérlevél
  • 3-4 ág firss kakukkfű
  • 3-4 ág friss rozmaring
  • Himalája só, frissen őrölt fekete bors
  • 2,5 dl félszáraz vörösbor
  • 2 ek. kacsazsír



a tálaláshoz:



  • friss saláta pl. bébispenót
  • extra szűz olívaolaj


* bármilyen süthető kolbász tökéletes



Vörösborban sült fűszeres lilahagyma és bajor grillkolbász salátával 2.


Elkészítése:


Kacsazsírral kikenek egy közepes méretű tepsit. Belehalmozom a lilahagymát, felöntöm vörösborral. Sóval, borssal, kakukkfűvel, babérlevéllel és rozmaringgal ízesítem. 180°C-ra előmelegített sütőbe tolva, lefedve 20 percig sütöm, ekkor kiveszem, ráhelyezem a kolbászkákat, és addig sütöm, míg a kolbász pirosra nem sül. A salátát tálba halmozom, mellé teszem a sült hagymát és a kolbászokat. Végezetül meglocsolom extra szűz olívaolajjal.

1 megjegyzés: