Vörösborban sült fűszeres lilahagyma és bajor grillkolbász salátával 1. |
... miközben készült isteni illat áradt a konyhából.
... a vörösborban sült lilahagyma bármilyen húshoz
kiválóan illik köretként.
Hozzávalók:
- 8-10 db közepes méretű lilahagyma, karikákra vágva
- 11-12 db mini grillkolbász*
- 3-4 db babérlevél
- 3-4 ág firss kakukkfű
- 3-4 ág friss rozmaring
- Himalája só, frissen őrölt fekete bors
- 2,5 dl félszáraz vörösbor
- 2 ek. kacsazsír
a tálaláshoz:
- friss saláta pl. bébispenót
- extra szűz olívaolaj
* bármilyen süthető kolbász tökéletes
Vörösborban sült fűszeres lilahagyma és bajor grillkolbász salátával 2. |
Elkészítése:
Kacsazsírral kikenek egy közepes méretű tepsit. Belehalmozom a lilahagymát, felöntöm vörösborral. Sóval, borssal, kakukkfűvel, babérlevéllel és rozmaringgal ízesítem. 180°C-ra előmelegített sütőbe tolva, lefedve 20 percig sütöm, ekkor kiveszem, ráhelyezem a kolbászkákat, és addig sütöm, míg a kolbász pirosra nem sül. A salátát tálba halmozom, mellé teszem a sült hagymát és a kolbászokat. Végezetül meglocsolom extra szűz olívaolajjal.
Imádnám! Minden megfelelő benne! :)
VálaszTörlés