Kacsazsíros kenyér lilahagymával, pirospaprikával 1. |
... kacsatöpörtyűhöz eszegetve, félszáraz fehérborral lekísérve...tökéletes!
Hozzávalók:
- 120 g finomra őrölt szezámmag
- 60 g kendermag liszt
- 60 g nyílgyökérliszt*
- 1 kk. szódabikarbóna
- 1 tk. citromlé
- 1 kk. Himalája só
- 4 tojás
- 1 ek. kókuszolaj
- kb. 0,5 dl víz
továbbá:
- kacsazsír, kacsatöpörtyű
- lilahagyma karikák
- őrölt pirospaprika
- Himalája só
* hazánkban kompromisszumos paleo megoldás; én ritkán, de használom; kiváltható más paleo lisztekkel
Kacsazsíros kenyér lilahagymával, pirospaprikával 2. |
Elkészítése:
A kenyér hozzávalóit összekeverem, és annyi vizet adok hozzá, hogy ne túl híg tésztát kapjak. A masszát szilikon hasábformába öntöm, 180°C-on tűpróbáig sütöm. Langyosra hűtöm, szeletelem. Megkenem a szeleteket kacsazsírral, megszórom lilahagymával, pirospaprikával és egy csipet sóval.
Nagyon szépek a kenyereid! Biztos finom lehet ez is!
VálaszTörlésma talaltam ra a blogodra, jok a receptek, es gyonyoruek a fotok!
VálaszTörléspaleos leven magam is, orulok neked !
szeretettel udvozollek !
Eva