Csokoládépuding bajor módra fahéjas, vörösboros szilvalekvárral 1. |
... az én értelmezésemben.
Hozzávalók:
- 3 dl kókuszkrém
- 2 dl víz
- 4 tojás sárgája
- 4 dkg vaníliás nyírfacukor /vagy eritritol/
- 12 dkg Lindt étcsokoládé min. 70%-os
- 1 púpozott tk. agar agar
Csokoládépuding bajor módra fahéjas, vörösboros szilvalekvárral 2. |
Elkészítése:
A cukrot és a tojások sárgáját alaposan összekeverem a vízzel elkevert kókuszkrémmel. Folyamatos kevergetés mellett felmelegítem. Hozzáadom az agar agart, a csokoládét és a pudingot besűrítem. Kis tálkákba szedem, ha kihűltek néhány órára mennek a hűtőbe. Tálaláskor teáskanálnyi szilvalekvárt kanalazok a puding tetejére.
Ihlet: Tücsökbogár: csokoládépuding bajor módra
Így még sosem próbáltam, de egyszer mindenképpen kifogom! :)
VálaszTörlés