Egyéb érdekességek...rólam

2013. szeptember 19., csütörtök

Csokoládépuding bajor módra fahéjas, vörösboros szilvalekvárral...



Csokoládépuding bajor módra fahéjas, vörösboros szilvalekvárral 1.




... az én értelmezésemben.



Hozzávalók:



  • 3 dl kókuszkrém
  • 2 dl víz
  • 4 tojás sárgája
  • 4 dkg vaníliás nyírfacukor /vagy eritritol/
  • 12 dkg Lindt étcsokoládé min. 70%-os
  • 1 púpozott tk. agar agar



Csokoládépuding bajor módra fahéjas, vörösboros szilvalekvárral 2.


Elkészítése:


A cukrot és a tojások sárgáját alaposan összekeverem a vízzel elkevert kókuszkrémmel. Folyamatos kevergetés mellett felmelegítem. Hozzáadom az agar agart, a csokoládét és a pudingot besűrítem. Kis tálkákba szedem, ha kihűltek néhány órára mennek a hűtőbe. Tálaláskor teáskanálnyi szilvalekvárt kanalazok a puding tetejére. 



Ihlet: Tücsökbogár: csokoládépuding bajor módra


1 megjegyzés: