Karamellizált őszibarack rózsavízzel és vaníliával 1. |
... a mai desszertünkhöz az ihletet Rékától merítettem.
Köszönöm neki a receptet!
Mennyei langyosan és hidegen is,
főleg fagyival és kókuszkrémmel. Próbáljátok ki ti is!
Hozzávalók:
- személyenként 1 darab, értett őszibarack
- 60 ml kókuszolaj
- 3 ek. rózsavíz
- 3 ek. méz (vagy más édesítő)
- 1 rúd vanília kikapargatott magjai
a tálaláshoz:
- vaníliapuding, fagyi, kókuszkrém stb.
- ízlés szerint zöld fűszerek pl. menta vagy citromfű levélkék (opcionális)
- kis marék rózsaszirom, pirított, szeletelt mandula (opcionális)
Karamellizált őszibarack rózsavízzel és vaníliával 2. |
Elkészítése:
A barackokat megmosom, félbe vágom, és egy tűzálló tálba helyezem, vágott felükkel felfelé. A mézet, a kókuszolajat, a vaníliát és a rózsavizet kis lángon sziruposra főzöm, majd meglocsolom vele a barackokat. A gyümölcsöt 200°C-on sütöm nagyjából 15-20 percig.
Karamellizált őszibarack rózsavízzel és vaníliával 3. |
Érdekes recept! Még sosem használtam rózsavizet, valahogyan nem tudom elképzelni, hogy milyen lenne ételben.
VálaszTörlés