Egyéb érdekességek...rólam

2013. szeptember 17., kedd

Karamellizált őszibarack rózsavízzel és vaníliával...


Karamellizált őszibarack rózsavízzel és vaníliával 1.




... a mai desszertünkhöz az ihletet Rékától merítettem. 
Köszönöm neki a receptet! 

Mennyei langyosan és hidegen is, 
főleg fagyival és kókuszkrémmel. Próbáljátok ki ti is!

 



Hozzávalók:



  • személyenként 1 darab, értett őszibarack
  • 60 ml kókuszolaj
  • 3 ek. rózsavíz
  • 3 ek. méz (vagy más édesítő)
  • 1 rúd vanília kikapargatott magjai


a tálaláshoz:



  • vaníliapuding, fagyi, kókuszkrém stb.
  • ízlés szerint zöld fűszerek pl. menta vagy citromfű levélkék (opcionális)
  • kis marék rózsaszirom, pirított, szeletelt mandula (opcionális)



Karamellizált őszibarack rózsavízzel és vaníliával 2.


Elkészítése:


A barackokat megmosom, félbe vágom, és egy tűzálló tálba helyezem, vágott felükkel felfelé. A mézet, a kókuszolajat, a vaníliát és a rózsavizet kis lángon sziruposra főzöm, majd meglocsolom vele a barackokat. A gyümölcsöt 200°C-on sütöm nagyjából 15-20 percig.




Karamellizált őszibarack rózsavízzel és vaníliával 3.




1 megjegyzés:

  1. Érdekes recept! Még sosem használtam rózsavizet, valahogyan nem tudom elképzelni, hogy milyen lenne ételben.

    VálaszTörlés