Egyéb érdekességek...rólam

2013. szeptember 15., vasárnap

Kacsazsíros kenyér lilahagymával, pirospaprikával...


Kacsazsíros kenyér lilahagymával, pirospaprikával 1.




... kacsatöpörtyűhöz eszegetve, félszáraz fehérborral lekísérve...tökéletes!
 



Hozzávalók:


  • 120 g finomra őrölt szezámmag
  • 60 g kendermag liszt
  • 60 g nyílgyökérliszt*
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 1 tk. citromlé
  • 1 kk. Himalája só
  • 4 tojás
  • 1 ek. kókuszolaj
  • kb. 0,5 dl víz


továbbá:


  • kacsazsír, kacsatöpörtyű
  • lilahagyma karikák 
  • őrölt pirospaprika
  • Himalája só


 * hazánkban kompromisszumos paleo megoldás; én ritkán, de használom; kiváltható más paleo lisztekkel




Kacsazsíros kenyér lilahagymával, pirospaprikával 2.


Elkészítése:


A kenyér hozzávalóit összekeverem, és annyi vizet adok hozzá, hogy ne túl híg tésztát kapjak. A masszát szilikon hasábformába öntöm, 180°C-on tűpróbáig sütöm. Langyosra hűtöm, szeletelem. Megkenem a szeleteket kacsazsírral, megszórom lilahagymával, pirospaprikával és egy csipet sóval.


2 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek a kenyereid! Biztos finom lehet ez is!

    VálaszTörlés
  2. ma talaltam ra a blogodra, jok a receptek, es gyonyoruek a fotok!
    paleos leven magam is, orulok neked !
    szeretettel udvozollek !
    Eva

    VálaszTörlés