Egyéb érdekességek...rólam

2013. augusztus 6., kedd

Krém avokádó olajjal és shea vajjal...

...a krém még folyékony állapotban...



... az ekcémás bőr kezelésében sokat segíthet ez a krém. Persze, az étrendünk megváltoztatása nálkül - gondolok itt például a tejtermékek elhagyására - önmagában nem csinál csodát, de sokat javíthat a hólyagos, szétrepedezett bőrünk állapotán.
Szerencsére nekem a paleo étrend 2 hét alatt megszüntette az évek
óta tartó allergiámat, ekcémámat, de olykor, ha valamilyen tartósítószer, vegyszer, étel kiüt vagy nagyobb mennyiségű dinnyét, őszibarackot támad kedvem enni, jó ha kéznél van ez a kenőcs az esetlegesen újra felbukkanó hólyagok gyors eltüntetésére. Persze használható a mindennapi bőrápolásban is, ha selymes bőrt, ajkakat szeretnénk.



Mit kell tudni az avokádó olajról?



Az avokádó olaj 85%-ban telítetlen zsírsavakból áll. Igen magas az elszappanosíthatatlan összetevőinek aránya, valamint gazdag A, E és D vitaminokban is. A benne található fitoszterinek felépítésükben hasonlóak a bőrben található koleszterinhez. E tulajdonságoknak köszönhetően az avokádó olaj kiválóan ápolja a száraz, kirepedezett, ekcémás bőrt is, elősegíti a sejtmegújulást. Gyakran alkalmazzák érzékeny, gyulladásra hajlamos bőr esetén, illetve hegek kezelésére is.



Mit kell tudni a shea vajról?




- önmagában használható bőrápolóként, segítve a bőr tápanyagellátását, hidratációját, rugalmasságának megőrzését, ezen keresztül hátráltatja a bőr öregedését, a ráncok kialakulását

- ekcémás bőr ill. neurodermitis esetén a legkiválóbb ápolószer

- regeneráló, sebgyógyító hatású

- kiváló ajakápoló

- segít a terhességi csíkok kialakulásának megelőzésében

- masszázshoz is alkalmas

- törékeny körmök, ill. haj ápolására is használható

- 2-es faktorú fényvédő

- napozás után nyugtatja az irritált bőrt

- kiváló babapopsi kenőcs


Hozzávalók:


  • 50 g shea vaj (100%-os tisztaságú)
  • 15 ml avokádó olaj (100%-os tisztaságú)
  • 4 db E-vitamin kapszula


Elkészítése:


Gőz felett felolvasztom a shea vajat, majd hozzáadom az avokádó olajat. Leveszem a gőzről, elkezdem verni, közben belenyomom a tűvel kiszúrt E-vitamin kapszulákat. Addig verem, míg ki nem hűl. Aki nem akar habos konzisztenciát, tegye be a mélyhűtőbe, és akkor a shea vaj nem lesz szemcsés.


Forrás: Lukrécia kencéi


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése