Egyéb érdekességek...rólam

2013. augusztus 25., vasárnap

Aszalt sárgabarackos, étcsokoládé cseppes keksz...

Aszalt sárgabarackos, étcsokoládé cseppes keksz...





... laktóz-, és gluténmentes.

... véget ért a szabadság, holnap újra munka, ezért készülnek a kávé mellé a tízórai kekszek.

... ez most a kedvencünk. 





Hozzávalók:



  • 125 g finomra őrölt mandula
  • 25 g nyílgyökérliszt
  • 100 g finomra őrölt kesudió
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • nagy csipet Himalája só
  • 8 dkg vaníliás nyírfacukor
  • 2 közepes méretű tojás
  • 6 dkg apróra vágott aszalt sárgabarack
  • 7 dkg 70%-os étcsokoládé pasztilla


Elkészítése:



A száraz anyagokat összekeverem, és beledolgozom a nyírfacukorral kikevert tojásmasszába. Belekeverem a tésztába az aszat barackot és a csokoládét. Sütőpapíros tepsire evőkanálnyi adagokat szaggatok, majd 180°C-ra előmelegített sütőben sütöm a kekszeket, amíg a szélük halványbarna nem lesz. A kekeszeket akkor szedem le a tepsiről, ha teljesen kihűltek.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése