Aszalt sárgabarackos, étcsokoládé cseppes keksz... |
... laktóz-, és gluténmentes.
... véget ért a szabadság, holnap újra munka, ezért készülnek a kávé mellé a tízórai kekszek.
... ez most a kedvencünk.
Hozzávalók:
- 125 g finomra őrölt mandula
- 25 g nyílgyökérliszt
- 100 g finomra őrölt kesudió
- 1 tk. szódabikarbóna
- nagy csipet Himalája só
- 8 dkg vaníliás nyírfacukor
- 2 közepes méretű tojás
- 6 dkg apróra vágott aszalt sárgabarack
- 7 dkg 70%-os étcsokoládé pasztilla
Elkészítése:
A száraz anyagokat összekeverem, és beledolgozom a nyírfacukorral kikevert tojásmasszába. Belekeverem a tésztába az aszat barackot és a csokoládét. Sütőpapíros tepsire evőkanálnyi adagokat szaggatok, majd 180°C-ra előmelegített sütőben sütöm a kekszeket, amíg a szélük halványbarna nem lesz. A kekeszeket akkor szedem le a tepsiről, ha teljesen kihűltek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése