Házi mogyorókrém... |
... ahogy mi szeretjük.
...mert esténként szeretünk a konyhába kiosonni és a kekszünkre mogyorókrémet kenni...
néha még keksz sem kell, csak úgy kanálszámra tolni befelé. -->mogyorókrém rulez
...mert esténként szeretünk a konyhába kiosonni és a kekszünkre mogyorókrémet kenni...
néha még keksz sem kell, csak úgy kanálszámra tolni befelé. -->mogyorókrém rulez
... laktóz-, és gluténmentes, paleo.
Hozzávalók:
- 300 g tisztított, pirított török mogyoró
- 40 g cukrozatlan kakaópor
- nagy csipet Himalája só
- 1 rúd vanília kikapargatott magjai
- 60 g akácméz(eritritol/nyírfacukor)*
- 30 g kókuszolaj
- 1 dl mogyorólikőr*
- kb. 0,5 dl víz vagy mandulatej
*előtte a vízben /mandulatejben fel kell oldani
** ha gyerkőcök is esznek belőle, akkor víz vagy mandulatej; a víz-mogyorólikőr arányán ízlés szerint lehet változtatni
Elkészítése:
A mogyorót nagyjából 10 perc alatt késes aprítóban pürésítem, majd hozzádolgozom a többi hozzávalót. A vizet és a mandulatejet apránként adagolom, nehogy túl híg krémet kapjak. Hűtőben tárolom. Nagyjából 1-1,5 hétig áll el, nálunk általában 2 napot ér meg...szeretjük...naaaa!
Ihlet: Pocak panna konyhája
Orsi, köszi, ez isssteni... :) utólagos engedélyeddel megosztottam.
VálaszTörlés