... egy kis útravaló a tesómnak.
- 200 g finomra őrölt mandula
- 100 g finomra őrölt kókuszreszelék
- 1 tk. szódabikarbóna
- nagy csipet Himalája só
- 2 ek. kókuszolaj
- 2 citrom reszelt héja
- 1/2 citrom leve
- 4 közepes méretű tojás
- 8 dkg xilit
- 1 tk. útifűmaghéj
- 80 g aszalt áfonya
- kókusztej, ha szükséges
Elkészítése:
A
tojásokat összekeverem a xilittel (nem kell habosra).
Beledolgozom a többi alapanyagot, és ha szükséges, annyi sűrű kókusztejet adok hozzá,
hogy formázható legyen a tészta. Diónyinál nagyobb golyóbisokat
formázok, ezeket sütőpapíros lemezre teszem, és kissé ellapogatom.
170°C-ra előmelegített sütőben sülnek készre kb. 10 perc alatt. Nézni
kell az alját, ha picit barnul, kivehetjük a sütőből. Rácson hagyom őket kihűlni.
Éppen most léptem be a blgora, és megláttam a kekszeidet, nálam is citromos áfonyás keksz készült, de teljesen más:) Ez is nagyon tetszik, citrom és áfonya a kedvenceim, el fogom készíteni:)
VálaszTörlésHasználhatok kókuszlisztet kókuszreszelék helyett?
VálaszTörlésIgen, csak akkor módosulnak az arányok. A kókuszliszt zsírtalanítva van, több kókuszolaj kell hozzá.
VálaszTörlés