... könnyed lecsó a nagy hőségre való tekintettel!
- 1 nagy vöröshagyma, finomra vágva
- 4 lecsópaprika, csíkokra vágva
- 4 paradicsom, gerezdekre vágva
- egy kisebb tök, felkockázva
- 4 csirkemellfilé
- 175 g füstölt szalonna
- só, frissen őrölt bors, pirospaprika
- 0,5 dl száraz/ félszáraz fehérbor
- libazsír / kacsazsír
a tálaláshoz:
- friss kapor, felaprítva
- vegyes saláta
Elkészítése:
A
zöldségeket megmostam, felkockáztam, felcsíkoztam. A vöröshagymát és a szalonnát libazsíron lepirítottam. Félrehúztam a tűzről és megszórtam pirospaprikával. Rádobtam a húst és a zöldségeket (paprikát, paradicsomot), néhány percig ezzel együtt pirítottam. Felöntöttem fehérborral, és hozzáadtam a felkockázott tököt. Sóval, borssal ízesítettem. A lecsót nagyjából 30-35 perc alatt készre főztem. Tálaláskor megszórom frissen vágott petrezselyemmel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése