... ezek a muffinok kihűlésüket követően nagyjából 15 percet éltek meg.
Hozzávalók:
12 db muffinhoz
- 150 g finomra őrölt kókuszreszelék
- 3 ek. cukrozatlan kakaópor
- 1 tk. szódabikarbóna
- nagy csipet Himalája só
- 4 nagy tojás
- 1/4 csésze méz, édesszájúaknak több
- 1/4 csésze kókuszolaj
- 1 tk. vanília-kivonat (opcionális)
- 24 nagyobb szem friss / fagyasztott szeder
Elkészítése:
Egy kisebb tálban összekeverem a száraz alapanyagokat, egy másik nagyobban pedig a tojásokat kikeverem a mézzel, majd a tojásos keveréket a kókuszolajat folyamatosan hozzácsorgatva összekeverem a száraz összetevőkkel. Nem kell túl sokáig keverni, elég csak éppen elvegyíteni a nedves és száraz részt. A szilikon muffin formákba egy púpozott evőkanál tésztát, erre két szem szedret, majd ismét egy púpozott evőkanálnyi tésztát teszek. 180°C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm a muffinjaimat. Rácson hagyom őket hűlni. Mindegyik sütemény tetejét egy teáskanálnyi szederlekvárral és egy mentalevélkével díszítem. Tálaláskor megszórom leheletnyi fahéjas por nyírfacukorral (vagy eritrittel).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése