Sütőtökös palacsinta... |
...a kertünk tele van érett sütőtökkel,
pedig még csak augusztust írunk...ejjhaa!
Hozzávalók:
- 200 g sütőtökpüré
- 100 g finomra őrölt mandula
- 50 g nyílgyökérliszt (vagy kókuszliszt, tápiókaliszt)
- 1 kk. szódabikarbóna
- néhány csipet őrölt fahéj, gyömbér vagy mézeskalács fűszer
- 2 nagy tojás
- 1 tk. eritritol / nyírfacukor / méz
- 1 tk. kókuszolaj + a sütéshez
Elkészítése:
A fenti hozzávalókból kb. 0,5 dl víz hozzáadásával sűrű palacsintatésztát keverek, majd a tésztából evőkanálnyi adagokat kimérve apró palacsintákat sütök. Lekvárral, mézzel, vanília-, vagy csokiszósszal, gyümölcsökkel...nagyon finom!
Orsi, elkészült !!! Nagyon finom lett a fahéjas-citromos fügelekvároddal !! Köszi szépen.
VálaszTörlésüdv :)
VálaszTörlésazt szeretném kérdezni, hogy a tökpüré hogy készül?sütöm vagy párolom a tököt?
köszönöm!
Jázmin, szívesen. Egészségetekre!
VálaszTörlésSiami, én párolni szoktam, mert gyorsabb. A kockákra vágott tököt fűszerek nélkül, kevés vízben párolom. Leszűröm és botmixerrel turmixolom.
Ha így is kell hozzá 0,5 dl víz, akkor miért kell leszűrni? Vagy , ha leszűröm, a főzőlevet is felhasználhatom?
VálaszTörlésMindenképpen le kell szűrni, mert túl híg lesz a püré. Nem biztos, hogy kell hozzá 0,5 dl folyadék. Függ attól, hogy mekkorák a tojások, és a nedvességet a lisztek hogyan veszik fel. Nyugodtan használhatod a főzőlét is, vagy akár kókusztejet, kókuszkrémet. A lényeg, hogy sűrű legyen a tészta. :-D
VálaszTörlésSziasztok! Nekem nem áll össze a palacsinta suteskor. Mi lehet a gond? Köszi!
VálaszTörlésElég sűrű és folyós? Nehéz így látatlanban megtippelni, de ha azokból az alapanyagokból készíted, mint amit a recept ír,működnie kell.
VálaszTörlés