... citromos kakukkfűvel és lilahagymával.
... grillhúsokhoz vagy zöldségeket belemártogatni.
... aki fogyaszt kenyérféléket, annak pitát ajánlok hozzá.
Hozzávalók:
- 5 nagyobb kaliforniai paprika (kápia is lehet)
- kis fej lilahagyma, apróra kockázva
- 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
- 50 g pirított, durvára vágott dió
- ízlés szerint citromillatú kakukkfű
- Himalája só, frissen őrölt fekete bors
- néhány csepp friss citromlé
- néhány csepp extra szűz olívaolaj
Elkészítése:
A
sütőt 240°C-ra előmelegítettem, és alufóliával bélelt tepsiben a
paprikákat megsütöttem. Amikor a héja fekete és hólyagos, egyszer
megfordítottam őket. A paprikákat egy nagy mély tálba tettem, folpackkal
lefedtem, és 15 percre félre tettem. A héjukat lehúztam, majd az egészet a zúzott fokhagymával darabosra turmixoltam. Sóval, borssal, citromillatú kakukkfűvel, citromlével ízesítettem. Néhány órára hűtőbe teszem, hogy az ízek összeérjenek. Tálaláskor megszórtam dióval, lilahagymával és zárásként meglocsoltam olívaolajjal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése