... majonézből mindig csak annyit készítek, amennyi éppen elfogy, mert nem szívesen tartogatom a hűtőben. Ha mégis megmarad belőle, arra figyelni kell, hogy a kókuszolaj a hűtőben megkeményedik, 24°C körüli hőmérsékleten pedig folyékony halmazállapotúvá válik.
Hozzávalók:
3 dl majonézhez
- 2 tojássárgája
- 1 tk. dijoni mustár
- 1-2 ek. citromlé
- 2,5 dl kókuszolaj
- só, frissen őrölt bors
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1-2 ek. friss kapor, felaprítva
Elkészítése:
Tegyük
a tojássárgákat, a mustárt, 1 evőkanálnyi citromlét és egy kevés sót,
borsot egy tálba, és kézi habverővel verjük fel. Állandó keverés
mellett fokozatosan, vékony, folyamatos sugárban öntsük hozzá az olajat,
amíg a mártás sűrűsödni kezd. Keverjük bele a zúzott fokhagymát és az apróra vágott kaprot, és 15 percre tegyük hűtőbe, aztán tálaljuk...
Tálalás előtt kóstoljuk
meg, és ha nem elég ízes, adjunk hozzá még több sót, borsot, egy kevés citromlét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése