Kókuszkéregben sült csirke BBQ szósszal és karfiolpürével... |
... szerintem tökéletes ez a hármas.
Olyan mintha gyorséttermi kaja lenne, de mégis nyugodt szívvel ettük, mert semmi pocakot
és egészséget megterhelő műdolgot nem tartalmaz.
és egészséget megterhelő műdolgot nem tartalmaz.
Hozzávalók:
a csirkéhez:
- 50 dkg csirkemell
- finomra őrölt kókuszreszelék
- 3 kisebb vagy 2 nagyobb tojás
- Himalája só, frissen őrölt bors
- kókuszolaj a sütéshez
a karfiolpüréhez:
- 1 db nagy fej karfiol
- só, csipet frissen őrölt bors
- tisztított vaj és őrölt chilipehely
a tálaláshoz:
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedem, megpárolom. Sózom, borsozom, botmixerrel pürésítem. Tálba halmozom, meglocsolom tisztított vajjal és megszórom chilipehellye. A csirkét vékonyan csíkokra szeletelem, sózom, borsozom. Tojásba, kókuszba forgatom, majd bő kókuszolajon pirosra sütöm. Lecsepegtetem, végül BBQ szósszal és karfiolpürével tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése