Töltött paprika ... |
...rántás nélkül, a gombóc pedig karfiolrizzsel készült.
Hozzávalók:
- 500 g darált hús
- 100 g karfiolrizs
- 1 ek. útifűmaghéj
- 8-10 db TV paprika
- 1 közepes méretű vöröshagyma
- 1 kisebb új fokhagyma
- 2 kisebb tojás
- Himalája só
- frissen őrölt fekete bors
- 1 csapott ek. pirospaprika
- 1 kisebb zellergyökér
- 2 kisebb zellerszár
- 1,5 - 2 liter házi sűrített paradicsom
- 0,5 liter víz
- ízlés szerint nyírfacukor / méz (ha valaki túl savanyúnak találná a mártást)
Elkészítése:
A paprikákat megmostam, kicsumáztam. A darált húst összekevertem az apróra vágott hagymával, a zúzott fokhagymával, a tojással, az útifűmaghéjjal, sóztam, borsoztam, pirospaprikával ízesítettem, majd belekevertem a karfiolrizst. (értsd alatta: karfiol késes robotgépben rizs nagyságúra aprítva.) A paprikákat megtöltöttem a töltelékkel (ne legyen benne túl sok, nehogy szétrepedjen a paprika). A maradékból pedig gombócokat formáztam. Egy nagyobb lábasba rakosgattam a paprikákat, a gombócokat, ezután ráöntöttem a paradicsomlevet, a vizet, beledobtam a zeller gyökeret és a szárát, sóztam, picit borsoztam. Lassú tűzön fedő alatt puhára pároltam. Nyírfacukorral/mézzel lehet egy kicsit édesíteni, de nem fontos.
... rántást az étel nem tartalmaz, mert a sűrített paradicsom ad neki sűrűséget.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése