"Csirkesonka" bazsalikomos uborka, paradicsom salátával... |
... a "csirkesonka" kiválóan helyettesíti a bolti felvágottat. Én ma salátával tálaltam,
de érdemes szendvicsnek elkészítve is kipróbálni.
Hozzávalók:
a "csirkesonkához":
- 4 db csirkemell, bőrős is lehet
- liba vagy kacsazsír a sütéshez
- Himalája só, frissen őrölt fekete bors
- édes őrölt pirospaprika
- 5-6 gerezd zúzott fokhagyma
a salátához:
- 4 nagyobb paradicsom
- 1 kígyóuborka vagy 4-5 kisebb uborka
- kis csokor bazsalikom
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- extra szűz olívaolaj
- ízlés szerint fehérborecet
- Himalája só, frissen őrölt bors
Elkészítése:
A csirkemelleket sózom, borsozom olvasztott libazsíron mindkét oldalukat megpirítom. Egy közepes méretű sütőtálat kikenek libazsírral, ebbe helyezem az elősütött húst. Ráöntöm a serpenyőben felgyülemlett szaftot. 200°C-on sütöm kb. 20 percig, vagy amíg teljesen át nem sül. A húsok mindkét oldalát alaposan bekenem zúzott fokhagymával és meghintem pirospaprikával. A paradicsomot és az uborkát felkockázom. Az olajat kikeverem a fokhagymával, az ecettel, a sóval és a borssal. A dresszinget a zöldségekre öntöm, az egészet alaposan összekeverem, végezetül megszórom friss bazsalikomlevelekkel. Hűtőbe teszem legalább fél órára. A húst a hűtőből kivéve hidegen 2-3 mm vékonyra szeletelem, salátával tálalom.
Ihlet: Nők Lapja Konyha 2012. szeptember
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése