... laktóz, glutén és cukormentes.
... régi recept új köntösben.
... kókuszkrémmel vagy fagyival tálalva...mennyei!
Hozzávalók:
a morzsás részhez:
- 150 g blansírozott mandula
- 70 g durvára vágott dió
- nagy csipet Himalája só
- 1 kk őrölt fahéj
- egy csipet szegfűszeg
- 60 ml kókuszolaj
- 2 ek. méz (opcionális)
- 3 ek. eritritol
a gyümölcsös részhez:
- 4-5 db őszibarack, felkockázva
- 100-150 g szeder
- 1 ek. eritritol
- fél citrom leve
a tálaláshoz:
- kókuszkrém, vaníliafagyi stb.
Elkészítése:
Egy magas falú 28 cm-es pitetálba halmozom a gyümölcsöket, meglocsolom
citromlével, megszórom eritrittel, és 10
percre a 180°C-ra előmelegített sütőbe tolom. A mandulát késes robotgépben megőrölöm. Összekeverem a durvára vágott dióval, a sóval, az édesítővel, a fűszerekkel és a kókuszolajjal. Egyenletesen rászórom a félig megsült
gyümölcsökre, és visszatolom a sütőbe 15-20
percre. Addig sütöm amíg a gyümölcsök teljesen meg nem puhulnak, a tetején a morzsa pedig aranybarnára nem pirul. Egy kicsit hagytam
hűlni, tányérokba szedem és kókuszkrémmel vagy fagyival tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése