Rumos golyó... |
... a sokak által ismert klasszikus nálunk rumos golyó néven fut. Minden ünnepen elkészítjük!
Hozzávalók:
- 300 g darált, háztartási keksz
- 200 g margarin vagy vaj
- 3 ek. porcukor pl. házi vaníliás
- 2 ek. meggy vagy baracklekvár
- 4 ek. cukrozatlan 100%-os kakaópor
- rum, meggylé, amennyit a massza felvesz
- 35-30 szem magozott meggy (befőtt)
- kókuszreszelék a hempergetéshez
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat a kókuszreszelék kivételével összekeverem. Belegyúrom a zsiradékot, a lekvárt, és annyi rumot, meggylevet, amennyit a massza felvesz. Golyóbisokat formázok, mindegyik közepébe egy szem meggy kerül. Egyesével meghempergetem őket a kókuszban. Néhány órára mehetnek a hűtőbe.
Nosztalgia:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése