Füstölt sajtos, köménymagos tallér... |
Nem szoktam nassolni, de nagyon megkívántam Tücsök és Viki sajtos tallérjait. Be is mentem gyorsan a boszorkánykonyhámba, és összehoztam valami hasonlót teljes kiőrlésű lisztből. Eteti magát, úgyhogy érdemes dupla adagot sütni belőle!
Hozzávalók:
- 50 dkg Graham liszt
- 13 dkg füstölt sajt, reszelve
- 4-5 ek. tejföl
- 2 nagy tojás
- 22 dkg puha vaj
- 8 g sütőpor
- 2 púpos tk. só
- 3 ek. egész köménymag
Elkészítése:
A lisztet, a sót, a sütőport és a köménymagot összekeverem. A vajat habosra keverem, egyenként hozzáadom a tojásokat, a tejfölt. Apránként beledolgozom a lisztes keveréket és a reszelt sajtot. 1-2 órára folpackba csomagolva hűtőbe teszem. A masszából diónyi gombócokat formálok, olajos tálcára rakosgatom őket. Sütés előtt minden golyót 2-3 mm-es lappá nyújtok. Gofrisütőben kettesével sütöm ki őket. A sütőt nem olajoztam ki. Miután kihűltek a tallérok, jól záródó dobozba teszem őket.
Ihlet: Tücsökbogár és Viki
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése