Egyéb érdekességek...rólam

2012. augusztus 7., kedd

Padlizsán, cukkini és parmezán tortino...

Padlizsán, cukkini és parmezán tortino...



"... a tortino pikáns, olasz piteféle. Könnyű elkészíteni, és igen sokoldalú - finom előételként, zöld salátával és friss kenyérrel könnyű főfogásként, de grillezett vagy sült húsokhoz köretként is fogyaszthatjuk. Ízlés szerint készíthetjük más zöldségekkel is, például spárgával, articsókával, póréhagymával vagy édesköménnyel." 


Hozzávalók:


  • 8 ek. plusz 2 tk. olívaolaj
  • 1 nagy vöröshagyma, felaprítva
  • 1 padlizsán, felkockázva (kb. 450 g)
  • 2 cukkini, felkockázva (kb. 450 g)
  • 1 tk. tengeri só
  • 5 tojás
  • 4 ek. balzsamecet
  • 240 ml zsíros tejszín
  • 100 g frissen reszelt parmezán


Elkészítése:


Előmelegítjük a sütőt 160°C-ra. Közepes méretű serpenyőben forrósítsunk fel 2 ek. olajat. Pirítsuk aranybarnára a hagymát. Öntsük tálba, tegyük félre. Ugyanabban a serpenyőben forrósítsuk fel 4 ek. olajat, tegyük bele a padlizsánt, pirítsuk 3-4 percig, majd adjuk hozzá a cukkinit. Pirítsuk tovább a zöldségeket, amíg meg nem puhulnak. Keverjük őket a hagymához, sózzuk, borsozzuk. Verjük fel a tojásokat, tegyünk bele 2 ek. olívaolajat, a balzsamecetet, tejszínt, a sajt 2/3-át. Sózzuk, borsozzuk. Keverjük bele a sült zöldségeket. A maradék olajjal kenjünk ki egy nagyobb sütőtálat. Öntsük bele a tojásos keveréket. Fóliával letakarva süssük 35 percig. Vegyük le a fóliát, szórjuk rá a maradék sajtot. Tegyük vissza a sütőbe, és süssük fólia nélkül még kb. 15 percig, vagy amíg a tortino megszilárdul. Langyosan szeletelhető.


Forrás: Szakácsok könyve

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése