Olívaolajas zöldborsópüré 1. |
... kemény tojással és mentával.
Hozzávalók:
- 4 dkg vaj
- 4 szál újhagyma felkarikázva
- 1 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 50 dkg zöldborsó
- 5 dl zöldségalaplé
- só, frissen őrölt bors
- 1 dl olívaolaj
- 1 kemény tojás, lereszelve
a tálaláshoz:
- friss menta vagy petrezselyem, aprítva
- egy kevés olívaolaj
- pita, bagett
Olívaolajas zöldborsópüré 2. |
Elkészítése:
A vajon üvegesre dinszteljük a hagymát, fokhagymát. Hozzáadjuk a zöldborsót, átforgatjuk, felöntjük zöldségalaplével. 10 perc alatt puhára pároljuk. Robotgéppel pürésítjük, sózzuk, borsozzuk, fokozatosan hozzáöntjük az olívaolajat. Tálkákba szedjük, megszórjuk reszelt tojással, friss mentával (vagy petrezselyemmel), meglocsoljuk olívaolajjal. Pitával (vagy bagettel) kínáljuk.
Ihelt: Szuflé Magazin 2011.
Nosztalgia:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése