Joghurtos lepénykenyér tk. tönkölybúza liszttel... |
... szezámmaggal, fekete köménymaggal.
Hozzávalók:
6 lepényhez
- 400 g tk. tönkölybúza liszt
- 300 g sűrű natúr joghurt
- 15 g olívaolaj
- 1 tk. méz
- 1,5 dkg friss élesztő
- 1 csapott ek. só
- 3 ek. szezámmag + a szóráshoz
- 1 ek. fekete köménymag + a szóráshoz
Elkészítése
A joghurtot, az olajat, a mézet, a lisztet, a sót, az élesztőt, a szezám -, és köménymagot - ebben a sorrendben - a kenyérsütőgépem üstjébe pakoltam. Dagasztás-kelesztés programra kapcsoltam. Közepesen lágy, jól formázható tésztát dagasztattam. Ha szükséges egy kevés liszttel, joghurttal lehet korrigálni az állagán. Miután a tészta a duplájára kelt, 6 részre osztottam. 6 mm vastag köröket formáztam. Sütőpapíros tepsire téve mindegyiket lekentem vízzel, megszórtam szezám-, és köménymaggal. Langyos helyen, letakarva megint duplájára keltek, aztán mentek 20 percre a 220°C-ra előmelegített sütőbe.
Ihlet: Flatcat
Nosztalgia:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése